Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Jan Krol & Marc van den Tweel: trots op fondsenwerving

15 januari 2015

Marc van den Tweel is bestuurslid van de Resource Alliance (van het IFC-congres). Toen hij erin kwam, was voorzitter Jan Krol al een aantal jaren actief in dat bestuur. Recentelijk trad Jan af.

door Jaap Zeekant

Jan: “Toen ik zeven jaar geleden lid werd van het bestuur van de Resource Alliance (RA), zaten we in een cruciale fase. Er moest gekozen worden tussen op de oude voet doorgaan of de organisatie verder ontwikkelen en professionaliseren. Dat betekende ook dat het bestuur meer toezichthoudend werd en dat de verantwoordelijkheid voor uitvoerende werkzaamheden volledig bij de CEO en de staf werd gelegd. De RA is een organisatie met heel veel gepassioneerde vrijwilligers. Het was belangrijk dat ook zij de veranderingen zouden omarmen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Marc van den Tweel Natuurmonumenten Jan Krol Vf 16-10 Resource Alliance

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close