Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Marc van den Tweel: Een bestuurder met verstand van fondsenwerving

Interview

29 juni 2021

Al jaren zeiden Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten en Jaap Zeekant (oud-hoofdredacteur) tegen elkaar dat er toch eens een interview moest komen in het Vakblad fondsenwerving. Van den Tweel memoreert eraan tijdens het gesprek. Rondom de eerste sterfdag van Jaap spreekt gastauteur Petra Hoogerwerf met Van den Tweel. Het is twee dagen voor hij de deur dicht doet bij Natuurmonumenten.

Marc van den Tweel verruilde in 2021 Natuurmonumenten voor NOC*NSF en de KNWU.
Marc van den Tweel verruilde in 2021 Natuurmonumenten voor NOC*NSF en de KNWU. © © Erik van der Burgt / Verbeeld

door Petra Hoogerwerf

Verbinden van mensen als rode draad

‘Vanuit de journalistiek kwam ik in de marketing terecht bij ECABO, een belangenorganisatie voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven met een uitgeverij. Werkgevers- en werknemersorganisaties voerden aanvankelijk aparte arbeidsmarktcampagnes. Ik ben daar gaan bouwen aan partnerships tussen die twee partijen zodat we bijvoorbeeld met werkgevers- en werknemersorganisaties samen jongeren konden vinden voor banen in de ICT en de bancaire wereld. Dat is de basis geweest om de overstap te maken naar het Wereld Natuur Fonds."

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Boeken NOC*NSF Petra Hoogerwerf Marc van den Tweel Natuurmonumenten Fondsenwerving Vf 23-3 Marktgericht, Missiegedreven

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close