Pionier Maarten Stoopendaal

Human Interest

19 juli 2018

In 1970 haalde de Continental Uptight Band met Just A Friend én Beautiful Friendship/Refugee de top 40. Zanger en gitarist: Maarten Stoopendaal. Maar hoewel hij als achtergrond de Kunstacademie had, waren het goede doelen die gedurende de rest van zijn actieve leven van zijn creativiteit profiteerden. Op donderdag 26 april 2018 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

door Jaap Zeekant

Maarten (71) is fondsenwerver en directmarketingman pur sang.Hij heeft in zijn lange carrière bijgedragen aan de successen van veel non-profits, waaronder Stichting Aap, de Fietsersbond, WSPA Nederland, KiKa en de Stichting DierenLot.Hij deed dat vooral vanuit een sterke betrokkenheid bij wie niet voorzichzelf kunnen opkomen, zoals ouderen, kinderen en vooral dieren. Als initiatiefnemer en medeoprichter stond hij, samen met Frits Hirschstein, aande basis van de successen van KiKa, een organisatie die een wereld van verschil wist te maken voor kinderen met kanker.Maarten: ‘Ik was een egoïstische jongen. Alles moest gaan zoals ik het wilde.Ik deed serieus aan korfballen enwilde dat iedereen zich zo opsteldedat ik kon uitblinken. Zo ging het ook in de muziek. Zoals ik gitaar speelde en zong, zo moest het erin de band aan toe gaan. Ik wilde van jongsaf aan ergens in uitblinken.Dat lukte ook wel min of meer. Metde Continental Uptight Band kwamen we in de top 40 terecht. Met mijnlatere band FM haalden we met mijn nummer The Valley Back Home, met Toots Tielemans op mondharmonica, ook een topveertignotering. Ook met sporten lukte het aardig, al is duurzaam succes uitgebleven. Ik haalde wel het Nederlands Team, maar ging op de eerste dag van de training door mijn knie.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Advertentie

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.