Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Pionier Maarten Stoopendaal

19 juli 2018

In 1970 haalde de Continental Uptight Band met Just A Friend én Beautiful Friendship/Refugee de top 40. Zanger en gitarist: Maarten Stoopendaal. Maar hoewel hij als achtergrond de Kunstacademie had, waren het goede doelen die gedurende de rest van zijn actieve leven van zijn creativiteit profiteerden. Op donderdag 26 april 2018 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Maarten Stoopendaal tijdens de uitreiking van zijn ridder orde (Orde van Oranje Nassau).
Maarten Stoopendaal tijdens de uitreiking van zijn ridder orde (Orde van Oranje Nassau).

door Jaap Zeekant

Maarten (71) is fondsenwerver en directmarketingman pur sang. Hij heeft in zijn lange carrière bijgedragen aan de successen van veel non-profits, waaronder Stichting Aap, de Fietsersbond, WSPA Nederland, KiKa en de Stichting DierenLot. Hij deed dat vooral vanuit een sterke betrokkenheid bij wie niet voor zichzelf kunnen opkomen, zoals ouderen, kinderen en vooral dieren. Als initiatiefnemer en medeoprichter stond hij, samen met Frits Hirschstein, aande basis van de successen van KiKa, een organisatie die een wereld van verschil wist te maken voor kinderen met kanker.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Human Interest Vf 20-2 Maarten Stoopendaal Fonds Gehandicaptensport KiKa Jan Krol Peter Helmer Stichting DierenLot Dierenbescherming

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close