Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nederland is vrijgevig en Engeland is behulpzaam

15 februari 2012

Het internationaal rapporteren van de giften aan charitatieve instellingen is een haast onmogelijke taak. Want wat is precies een gift?

door Jolan van Herwaarden

In het recent uitgekomen rapport van de Engelse National Council of Voluntary Organisations (NCVO) 'UK Giving 2011’, worden uitsluitend de financiële donaties van individuele mensen en huishoudens bijgehouden. In Nederland houdt het Centraal Bureau Fondsenwerving de giften aan enkele honderden goededoelenorganisaties bij, terwijl Geven in Nederland de algemene giften cultuur beschrijft en de grote geldstromen in kaart brengt. De World Giving Index 2011 kijkt naar drie verschillende aspecten. De tijd die vrijwilligers geven aan het goede doel is er een. Het geld dat men geeft als een donatie is er ook een. Maar men meet ook hulp aan onbekenden.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-1

Jolan van Herwaarden

Gastauteur

Jolan van Herwaarden maakt o.a. als fondsenwerver, adviseur en trainer al jaren deel uit van de internationale gemeenschap die het opneemt tegen hiv/ aids. Jolan is ook nauw betrokken bij Vakblad Fondsenwerving, o.a. als lid van het Congresteam.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close