Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Hoe maak je van bestuursleden fondsenwervers?

14 februari 2020

Natuurlijk zijn besturen van goede doelen hier in Nederland anders dan in Amerika. Toch heeft het nieuwe boek van Kay Sprinkel Grace ook voor Nederlandse bestuurders echt hele goede adviezen en werkbare ideeën. Nu we toch allemaal in een ‘global village’ leven is het helemaal niet ondenkbaar dat ook onze besturen met dit boek een flink zetje in de goede richting kunnen krijgen. ‘Transform Your Board into a Fundraising Force’ is een geweldig handig document om die verandering in gang te zetten.

door Jolan van Herwaarden

Heel wat collegafondsenwervers die ik spreek, vooral de hoofden en managers Fondsenwerving, hebben klachten en irritaties die met het functioneren van bestuursleden te maken hebben. Niet zelden is er een grote afstand tussen het bestuur en de werkvloer. Of er is bij medewerkers en ook bij bestuursleden zelf geen duidelijkheid over hun rol. Soms wordt er veel te veel van ze verwacht. Soms ook bemoeien bestuursleden zich met de details. Zeldzaam zijn bestuursleden die een goed begrip hebben van het belang van de fondsenwerving voor het goede doel waarop zij toezicht houden en die voldoende kennis van de fondsenwerving zelf hebben. Meestal hebben ze er eenvoudig geen kaas van gegeten. Spaarzaam is het besef onder de toezichthouders dat zij daadwerkelijk zouden kunnen bijdragen aan de fondsenwerving, laat staan dat ze een actieve rol spelen bij het leggen en onderhouden van contacten met (potentiële) grote gevers.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Kennis Kay Sprinkel Grace Boek Jolan van Herwaarden Vf 22-1

Jolan van Herwaarden

Gastauteur

Jolan van Herwaarden maakt o.a. als fondsenwerver, adviseur en trainer al jaren deel uit van de internationale gemeenschap die het opneemt tegen hiv/ aids. Jolan is ook nauw betrokken bij Vakblad Fondsenwerving, o.a. als lid van het Congresteam.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close