Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

CFRE: internationale standaard voor fondsenwervers

20 maart 2019

Een wereldwijde kwaliteitsstandaard voor fondsenwervers, dat is kort gezegd waar CFRE, Certified Fund Raising Executive, zich voor inzet. De onafhankelijke non-profitorganisatie zorgt voor een geldig en betrouwbaar certificeringproces van professionals in de fondsenwerving. Waarom dat nodig is en wat je daar voor in huis moet hebben, leggen Becky Gilbert, raad van bestuur CFRE, en CEO en president CFRE Eva Aldrige graag uit.

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

door Anouk Blom, Jaap Zeekant

De twee dames zijn serieus en gepassioneerd als het aankomt op de kwaliteiten van een fondsenwerver. Niet gek, ze hebben beiden al een behoorlijke staat van dienst binnen het vakgebied. Becky was actief in professionele fondsenwervende verenigingen in heel Europa en was lid van de raad van bestuur van de Duitse fondsenwervende vereniging van 2006-2014. Sinds 2012 is ze in diverse functies betrokken bij CFRE. Eva was voordat zij in 2001 bij CFRE International kwam Associate Director van Public Service en van The Fund Raising School aan de Indiana University Lilly Family School of Philanthropy. Eva: ‘Als fondsenwerver doe je belangrijk werk. Als je geen succesvol fondsenwerver bent, krijgt je organisatie het geld niet dat ze nodig hebben om hun doelen te bereiken. Om de donateurs te laten doneren moeten die erop kunnen vertrouwen dat ze fondsenwervers kunnen vertrouwen en dat hun geld op de goede plek komt. Met een CFRE-certificatie laat je als fondsenwerver zien dat je ervaring en kennis hebt binnen het vakgebied en dat je op de hoogte bent van de ethiek binnen het werkveld en daarnaar handelt.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Kennis Certificatie CFRE Vf 21-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Anouk Blom

Journalist Vf

Anouk deed haar journalistieke opleiding aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Ze heeft na haar opleiding gewerkt als tekstschrijver voor o.a. ANWB en GVB Amsterdam. Ze was ook actief als redacteur/verslaggever voor weekblad Privé en lifestylredacteur bij RTL Boulevard. Momenteel werkt ze freelance o.a. voor het GVB (vervoersbedrijf Amsterdam). Anouk is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close