Advertentie

Procurios StayUnited

Boek: Change for Good

Kennis

3 april 2019

Omar Mahmoud en Bernard Ross kwamen vorig jaar uit met het boek Change for Good: Using Behavioral Economics for a Better World. In het boek worden al die technieken uitgelegd die in de commerciële sector inmiddels gangbaar zijn en die ook steeds meer hun weg vinden in de fondsenwervingssector. Het is kennis die maatschappelijke organisaties kan helpen hun doelstellingen te verwezenlijken.

door Jaap Zeekant

We begrijpen steeds beter hoe de hersenen werken. Marketing en dus ook fondsenwerving, is al bijna ondenkbaar geworden zonder de kennis van menselijk gedrag, de kennis van hoe mensen beslissingen nemen, door welke beelden of teksten ze getriggerd worden en hoe ze reageren op welke impulsen. Als je de mensen mee wilt krijgen met je streven de wereld te veranderen is die kennis cruciaal.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Boeken Vf 21-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is journalist, fondsenwerver en ondernemer. Hij was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving en ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector. Sinds ruim 45 jaar is Jaap serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.

Close