Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Alweer een nieuw boek van Petra Hoogerwerf

14 april 2017

Petra Hoogerwerf, oprichter van Veleda advies, kan met recht de meest publicerende auteur in onze sector worden genoemd. Naast haar vele boeken schreef ze ook artikelen en spreekt ze op conferenties. Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart werd met ruim 3000 exemplaren het bestverkochte boek op dit vakgebied. In 2017 verschijnt alweer haar nieuwe boek ‘Echte winst. Over ondernemen met impact.’ Met recht kan ze als vernieuwer worden gezien die ons vakgebied voortdurend een spiegel voorhoudt.

door Jaap Zeekant

Je zou 1993 kunnen zien als het jaar waarin de professionalisering van de fondsenwerving is begonnen. In dat jaar startte de eerste opleiding Marketing, sponsoring en fondsenwerving onder leiding van Petra Hoogerwerf. Dat was zelfs nog voor in 1994 het Genootschap van Fondsenwervers (thans Nederland Filantropieland) en de VFI (nu Goede Doelen Nederland) werden opgericht. In de ruim twintig jaar die volgden is Petra zich op allerlei fronten blijven inzetten voor de ontwikkeling van de maatschappelijke sector. De lange lijst met boeken die ze publiceerde, is daarvan een mooie illustratie (zie timeline). De ontwikkeling en professionalisering van de fondsenwerving is ook wat haar en haar collega’s drijft als consultant, vanuit Veleda advies. Hoe ze aan die naam kwam? “Veleda was een van de eerste vrouwelijke, strategische adviseurs. Ze speelde een belangrijke rol bij de overwinning van de Bataven op de Romeinen. Ze adviseerde de Bataven zo goed, dat zij de Romeinen wisten te verslaan. Ik vind haar een mooi rolmodel. Ons bureau levert interim- en projectmanagers en adviseert op het gebied van strategie, marketing en fondsenwerving. We werken voor tal van organisaties in goededoelen- en non-profitland. Maar ook voor bedrijven als het gaat om verantwoord ondernemen Onze missie is om organisaties meer impact te laten creëren voor de samenleving. Dat kan alleen door een goede strategie, een sterke organisatie en uitgekiende verdienmodellen. We willen organisaties en mensen ondernemender te maken.”

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Boeken Kennis Petra Hoogerwerf Vf 19-2 Echte Winst

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close