Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ondernemen volgens Isa Hoes en Medina Schuurman

12 maart 2019

De oprichting van een stichting was lang de voor de hand liggende stap om een maatschappelijk probleem aan te pakken. Isa Hoes en Medina Schuurman kozen voor de social enterprise I’M en staan nu voor de zelfgekozen opdracht er een succes van te maken met als doel de overgang binnen drie jaar landelijk op de kaart te zetten.
Isa Hoes en Medina Schuurman tijdens hun show.
Isa Hoes en Medina Schuurman tijdens hun show.

door Jaap Zeekant

De ontwikkeling van social enterprises gaat verder dan de bekende Tony’s Chocolonely, al hebben ze met hun succes velen aan het denken gezet . Een belangrijk verschil tussen de social enterprise en de traditionele aanpak met een stichting, meestal bekend als goed doel, is dat daar vooral fondsenwerving wordt ingezet om de doelstellingsactiviteiten uit te kunnen voeren. Hoewel fondsenwerving ook een rol kan spelen bij een social enterprise, zeker in de beginfase, wordt in die rechtsvorm vooral gewerkt op basis van investeren. Uitgangspunt is een bedrijfsmatige aanpak waarbij de producten en diensten niet alleen dienstbaar zijn aan de maatschappelijke missie, maar ook de opbrengsten genereren om die missie mogelijk te maken. De omzet is ook een indicator voor het draagvlak. Het ondernemingsmodel is per definitie gericht op continuïteit. Het is gewoon een zakelijker manier om een maatschappelijke missie na te streven dan het traditionele goede doel.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over I'M Social Enterprise Vf 21-1

Gerelateerde berichten

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close