Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Berichten geschreven door Jolan van Herwaarden

 • Hoe maak je van bestuursleden fondsenwervers?

  14 februari 2020

  Natuurlijk zijn besturen van goede doelen hier in Nederland anders dan in Amerika. Toch heeft het nieuwe boek van Kay Sprinkel Grace ook voor Nederlandse bestuurders echt hele goede adviezen en werkbare ideeën. Nu we toch allemaal in een ‘global village’ leven is het helemaal niet ondenkbaar dat ook onze besturen met dit boek een flink zetje in de goede richting kunnen krijgen. ‘Transform Your Board into a Fundraising Force’ is een geweldig handig document om die verandering in gang te zetten.

  Lees meer over "Hoe maak je van bestuursleden fondsenwervers?"
 • Mind full of mindful?

  18 februari 2019

  Je zit op de fiets, na je werk. Straks moet je nog wat boodschappen doen, eten maken en afwassen. Nog even die ene email sturen. Wat foto’s naar vrienden appen. Niet vergeten die documentaire op te nemen, want je wilde ook nog even langs je vriendin. Dit is onze normale manier van denken. Maar wat als je
  met mindfulness leeft? Dan luister je naar het zachte suizen van de fietsbanden op de weg, de klanken van de stad, de koele lucht die langs je gezicht stroomt. En je hebt een vage glimlach op je gezicht.
  Lees meer over "Mind full of mindful?"
 • AIDS 2018 Keeping the promise!

  18 september 2018

  Toen hiv / aids in de jaren 80 voor het eerst voorkwam als een bedreiging voor de volksgezondheid, nam Nederland de uitdaging aan te werken voor groepen die door andere landen werden gemarginaliseerd en gestigmatiseerd. Tegenwoordig is Amsterdam een 'Fast Track-stad' die zich eraan heeft gecommitteerd ervoor te zorgen dat de wereld het ambitieuze doel van het beëindigen van aids in 2030 kan bereiken. En in die stad werd in juli dit jaar de tweeëntwintigste International AIDS Conference gehouden.

  Lees meer over "AIDS 2018 Keeping the promise!"
 • Boek: Korte Wijsheden

  30 april 2016

  Het nieuwe boek van Kay Sprinkel Grace is een klein juweel. Het heet niet voor niets The busy Volunteer’s guide to Fundraising want het is een dun boekje (ruim honderd pagina’s) dat in 43 hoofdstukken korte en krachtige wijsheden neerzet over fondsenwerving.

  Lees meer over "Boek: Korte Wijsheden"
 • Nationale Vakdag Fondsenwerving donderdag 29 maart 2018

  1 november 2015

  Met tien succesvolle Vakdagen Fondsenwerving achter de rug weet iedereen dat je op de Vakdag altijd kunt rekenen op een programma waar werkelijk voor iedereen iets bij zit: van fondsenwervers tot communicatiemensen, van grote organisaties tot kleinere, van werver tot directie of bestuurslid en van ervaren tot niet zo ervaren.

  Lees meer over "Nationale Vakdag Fondsenwerving donderdag 29 maart 2018"
 • Nederland is vrijgevig en Engeland is behulpzaam

  15 februari 2012

  Het internationaal rapporteren van de giften aan charitatieve instellingen is een haast onmogelijke taak. Want wat is precies een gift?

  Lees meer over "Nederland is vrijgevig en Engeland is behulpzaam"
Close