Burendag.nl
Fotocredit:
©Oranje Fonds - Bart Homburg

Koningin Máxima geeft startsein Burendag in Nieuw-Buinen

Gepubliceerd op: 13 juni 2017
Koningin Máxima heeft vandaag in het Drentse Nieuw-Buinen het startsein gegeven voor de 12e editie van Burendag. Vanaf nu kunnen alle buurten van Nederland hun Burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl en hier een financiële bijdrage voor aanvragen. Burendag wordt ieder jaar georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds om buren dichter bij elkaar te brengen. Dit jaar vindt Burendag op 23 september plaats.
 
Het startsein werd gegeven in Nieuw-Buinen, een dorp met zo’n 5.000 inwoners waar ieder jaar met veel enthousiasme mee wordt gedaan aan Burendag. De Koningin sprak met diverse vrijwilligers van het dorpshuis. Zij organiseren ieder jaar diverse Burendagactiviteiten voor alle inwoners. Samen met tien dorpsbewoners gaf zij aan het einde van het bezoek het startsein voor de 12e editie.
 
Socialer en veiliger
Burendag is in het leven geroepen om het contact tussen buurtgenoten te bevorderen en er zo voor te zorgen dat buurten socialer en veiliger worden. In 2016 deden zo’n 1 miljoen mensen mee aan duizenden activiteiten in heel het land. Denk hierbij aan het aanleggen van een buurtmoestuin, het opknappen van de straat, het organiseren van een culturele middag of een sport- en speldag.
 
30.000 Burendagactiviteiten
In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al zo’n 30.000 burendagactiviteiten. Buren kunnen viawww.burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 400 euro voor hun Burendagactiviteiten.
 

Geef uw commentaar

Leveranciers