Jaargang 18, nummer 2

In dit nummer

 • De enorme mogelijkheden van het medium telefoon

  28 maart 2016 om 14:01

  Voor veel fondsenwervers is de telefoon een medium waarmee je telemarketing bedrijft. Er worden wervings-, heractiverings- of upgradecampagnes georganiseerd en dat levert simpelweg extra fondsen op met een acceptabele terugverdientijd. En daarmee is natuurlijk niets mis. Maar de telefoon is geschikt voor zoveel meer dan dat.

  Lees meer over "De enorme mogelijkheden van het medium telefoon"
 • De doelomschrijving van de ANBI en haar Belgische tegenhanger

  28 maart 2016 om 08:00

  Wie actief is in de non-profitsector gaat vroeg of laat op zoek naar een geschikte rechtsvorm om zijn nobele activiteiten in goede banen te leiden. Maar welke rechtsvorm is hiervoor het meest geschikt, en hoe zit dat eigenlijk in België?

  Lees meer over "De doelomschrijving van de ANBI en haar Belgische tegenhanger"
 • Tijd voor een nieuwe carrière van twee oude rotten: Herman Vransen en Odette Paauwe

  28 maart 2016 om 08:00

  Herman Vransen – bekend van PSI Vransen – ging vorig jaar met pensioen, na een lange en succesvolle carrière als ondernemer in direct marketing voor onder andere goede doelen. Odette Paauwe-Insinger ging met pensioen na eveneens een lange en succesvolle carrière in de wereld van de trombosediensten, met als laatste functie directeurbestuurder van de Trombosestichting Nederland. Tijd voor een nieuwe carrière?

  Lees meer over "Tijd voor een nieuwe carrière van twee oude rotten: Herman Vransen en Odette Paauwe"
 • Het is tijd om het roer om te gooien: van verzakelijking naar vermenselijking

  28 maart 2016 om 08:00

  Kiezers klagen dat ze stemvee zijn en donateurs voelen zich nogal eens een financiële melkkoe. Dat gebeurt als ngo’s transactiegericht zijn en niet relatiegeoriënteerd. Ze zoeken wel verbinding met de bankrekening van donateurs maar niet met hun waarden, zorgen, emoties en overtuigingen. Tijd om het roer om te gooien en in fondsenwerving niet verder te verzakelijken maar juist te vermenselijken!

  Lees meer over "Het is tijd om het roer om te gooien: van verzakelijking naar vermenselijking"
Close