Advertentie

Procurios StayUnited

De doelomschrijving van de ANBI en haar Belgische tegenhanger

Wet- en Regelgeving

28 maart 2016

Wie actief is in de non-profitsector gaat vroeg of laat op zoek naar een geschikte rechtsvorm om zijn nobele activiteiten in goede banen te leiden. Maar welke rechtsvorm is hiervoor het meest geschikt, en hoe zit dat eigenlijk in België?

door Gastauteur

Om in België erkend te worden als een stichting van openbaar nut (1) (SON), en dus te genieten van de fiscaalrechtelijke voordelen, moet die een specifiek doel hebben, namelijk een doel ‘van filantropische, levensbeschouwelijke, religieuze, wetenschappelijke, artistieke, pedagogische of culturele aard’. De vraag is hoe deze doelen in België worden geïnterpreteerd en of er aan de Nederlandse ANBI gelijksoortige eisen worden gesteld.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over ANBI-Regelingen ANBI Vf 18-2 SON
Close