Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Willibrord van Beek (70) benoemd tot voorzitter van Goede Doelen Platform

19 februari 2019

Het Goede Doelen Platform (GDP) heeft een nieuwe voorzitter: Willibrord van Beek. Hij kreeg groen licht van de goededoelenorganisaties die bij het platform aangesloten zijn, en voert daarmee de komende vier jaar het bestuur aan. De oud-politicus volgt de vorige voorzitter, Sybilla Dekker, na tweeëneenhalf jaar op. Zij gaat als Minister van Staat aan de slag.

Willibrord van Beek.
Willibrord van Beek. © Provincie Utrecht

door Redactie Vf

Het Goede Doelen Platform is een samenwerkingsverband van meer dan 230 goededoelenorganisaties die worden gesteund door de Goede Doelen Loterijen, de Nederlandse Loterij en de Samenwerkende Non-Profit Loterijen. De laatste jaren leverden zij jaarlijks een totale bijdrage van 750 miljoen euro voor de Nederlandse samenleving.

Steunpilaar

‘Goede doelen dragen bij aan een betere wereld. Dat zie je op tal van terreinen, zoals cultuur, natuur, gezondheid, sociale cohesie, internationale samenwerking en nog veel meer’, aldus van Beek. ‘Op hun beurt zijn de financiële bijdragen van loterijen een belangrijke steunpilaar voor het werk van goede doelen, en ik zie er naar uit mij in te kunnen zetten voor het veilig stellen en, waar mogelijk, vergroten van hun bijdrage aan het algemeen belang.’

De 70-jarige van Beek verlaat zijn huidige post als commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, een positie die hij sinds 2013 bekleedde. Hij bezette namens de VVD gedurende 14 jaar een zetel in de Tweede Kamer (tussen 1998 en 2012) en was in 2006 een korte tijd fractievoorzitter. Daarvoor werkte hij als wethouder, Statenlid en gedeputeerde op verschillende plekken in zijn geboorteprovincie: Noord-Brabant. Met het bestuur van goede doelen is van Beek ook niet onbekend: hij zette zich als voorzitter in van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en vervulde meerdere toezichthoudende en adviserende functies.

Bestuur weer compleet

Van Beek voegt zich in het bestuur bij de huidige leden: John Bierling (NOC*NSF), Peter Douwes (Oranjefonds), Adriana Esmeijer (Prins Bernhard Cultuurfonds), Ineke Sybesma (Fonds Slachtofferhulp) en Marc van den Tweel (Natuurmonumenten).

‘De financiële bijdragen van loterijen zijn een belangrijke steunpilaar voor het werk van goede doelen, en ik zie er naar uit mij in te kunnen zetten voor het veilig stellen en, waar mogelijk, vergroten van hun bijdrage aan het algemeen belang.’ – Willibrord van Beek

Meer over Goede Doelen Platform

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close