Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Betaal de vrijwilligersvergoeding elk jaar op tijd uit!

16 februari 2017

Wanneer een organisatie met vrijwilligers werkt, is het van belang dat hun vergoeding per tijdvak en jaar wordt uitbetaalt. Gebeurt dat niet en worden ze na een tijdje in één keer uitbetaald, dan kan je als organisatie een  naheffingsaanslag op de mat krijgen.

door Redactie Vf

Wanneer een organisatie met vrijwilligers werkt, is het van belang dat hun vergoeding per tijdvak en jaar wordt uitbetaalt. Gebeurt dat niet en worden ze na een tijdje in één keer uitbetaald, dan kan je als organisatie een  naheffingsaanslag op de mat krijgen, aldus de website Rendement.nl naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank in Breda.

Uit de rechtszaak die diende voor de rechtbank in Breda blijkt dat het tijdig uitbetalen van de vergoeding zowel voor de vrijwilliger als voor de organisatie een hoop geld kan schelen. De maximale onbelaste vergoeding per jaar bedraagt namelijk € 1.500. Betaal je als organisatie meer – door de vergoeding van enkele jaren in een keer uit te betalen -  dan wordt de vergoeding gezien als belast loon voor de vrijwilliger, die dan werknemer is.

Het bedrag dat de vrijwilliger per kalenderjaar daadwerkelijk uitbetaald kreeg, was dus doorslaggevend en niet de datum van de bijeenkomsten waarvoor de vergoeding wordt betaald.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close