In dit nummer
-
Olifanten trekken de aandacht, mieren doen het werk
In fondsenwervingsland woedt een discussie tussen twee stromingen: ‘donor centered fundraising’ versus ‘community centered fundraising’. Volgens het betreffende artikel op de site van Vakblad Fondsenwerving is de ‘donor centered fundraising’ (DCF) de dominante stroming en de ‘community centered fundraising’ (CCF) de criticaster van deze dominante stroming. De discussie is zo verhit geraakt dat denktank Rogare er een discussiepaper over gemaakt heeft. Rogaredirecteur Ian MacQuillin schrijft dat het probleem zich niet makkelijk laat oplossen.
-
Jessica George over fondsenwerving
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Deze keer: Jessica George, Senior Fondsenwerver bij VluchtelingenWerk: 'Ik kan niet werken voor een bedrijf waar winst maken de enige drijfveer is.'
-
(On)vermogen
Afgelopen augustus verscheen er een nieuwsbericht op de website van RTL Nieuws dat ik vrij opvallend vond. Het vermogen van de superrijken groeit zo snel dat ze niet in staat zijn om het weg te geven. De Giving Pledge, het initiatief van een aantal superrijken om een groot deel van hun vermogen terug te schenken aan de maatschappij, dreigt te mislukken als de deelnemende miljardairs niet snel een tandje bijzetten. Zo hard kan het dus gaan met vermogensgroei!
-
Filantropieklimaat in VS bedreiging voor de democratie?
Een kleine groep miljardairs krijgt een steeds luidere stem in de wereld van de filantropie, waarschuwt het Institute of Policy Studies (IPS). Zonder gerichte interventie zullen miljardairs die aan filantropie doen dusdanig veel macht naar zich toe kunnen trekken dat ze op gelijke hoogte komen te staan met overheidsinstanties. In het rapport ‘Gilded Giving 2020’ schetst het IPS de gevaren voor de Amerikaanse markt en zet het de hervormingen op een rijtje waarvan zij geloven dat ze hard nodig zijn.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- Volgende pagina