Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Den Bosch door de ogen van ex-daklozen

10 november 2020

Het kan iedereen overkomen, dakloos worden. Maar wat betekent dat eigenlijk, dakloos of thuisloos zijn? Hoe (over)leef je zo’n periode, wat maak je mee en waar loop je tegenaan? In de Stadswandeling De Verscholen Stad vertellen voormalig dak- en thuislozen hun verhaal aan de hand van plekken in de binnenstad van Den Bosch. Een mooi project van Stichting Loods. Door de stadswandeling ontstaat meer begrip voor deze groep mensen, verdienen de ex-daklozen een zakcentje en wordt er geld bijeengebracht voor projecten voor dak- en thuislozen en minima in Den Bosch.

Arjan leidt mensen rond door Den Bosch.
Arjan leidt mensen rond door Den Bosch. © Caroline Vlietstra

door Caroline Vlietstra

Het is 11 uur in de morgen. Vandaag zal gids Arjan (achternaam vermelden vindt hij onbelangrijk) een groep zorgstudenten door Den Bosch leiden. Voor Vakblad Fondsenwerving mag ik aansluiten. De aankomende twee uur vertelt Arjan verbazingwekkend eerlijk en open over zijn eigen situatie. Hij deelt met de groep dat hij vanaf zijn zesde verslaafd is geweest aan opium, pruimtabak en koffiebonen kauwen en dat hij vanaf zijn elfde al bezig is met afkicken. De 53-jarige Arjan is op dit moment thuisloos, maar was ook geruime tijd dakloos.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Daklozen Vf 22-5 Den Bosch Goededoelengids Jan de Rond

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers waaronder Veilig Verkeer Nederland, ZUIDAS.magazine, Tirol Werbung, Oranje Boven, Voigt Travel en UIT magazine. Voordat ze als freelancer aan de slag ging, werkte ze 29 jaar bij Dagblad De Telegraaf (TMG). Haar bureau stond op verschillende redacties waarvan de laatste 17 jaar bij de Reiskrant. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close