Jaargang 17, nummer 8

In dit nummer

 • De risico's van het vak

  12 januari 2016 om 07:00

  Afgelopen juli is er in Engeland enorme ophef geweest rond fondsenwervende telefoongesprekken voor een aantal bekende goede doelen. Journalisten waren undercover gegaan  als callcenteragent en deden verslag van wat ze zoal tegenkwamen. Dat was niet veel fraais. In Engeland heeft de kwestie drie dagen achtereen de voorpagina’s gehaald. Met veel schade voor  de sector tot gevolg.

  Lees meer over "De risico's van het vak"
 • Wat is het effect van de meldplicht datalekken?

  8 januari 2016 om 09:00

  Alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, worden met ingang van 1 januari 2016 verplicht om inbreuk op de beveiliging die leidt tot bijvoorbeeld diefstal, verlies of misbruik van persoonsgegevens te melden bij het College bescherming persoonsgegevens (CBP). Als vanzelfsprekend moeten ook goede doelen voldoen aan deze meldplicht datalekken, die als doel heeft om tot een betere bescherming van persoonsgegevens te komen. Het CBP krijgt de bevoegdheid om flinke boetes op te leggen. Die kunnen oplopen tot maximaal € 820.000.

  Lees meer over "Wat is het effect van de meldplicht datalekken?"
 • Omdat je leeft!

  5 januari 2016 om 09:00

  In zijn laatste column haalt Jeroen Talens herinneringen op aan zijn fondsenwervingsheld Koos de Ru.

  Lees meer over "Omdat je leeft!"
 • Skillshare

  1 december 2015 om 07:00

  Vertegenwoordigers van de brancheorganisaties van fondsenwervende instellingen en fondsenwervers in Europa, verenigd in de European Fundraising Association, kwamen op 19 en 20 november bij elkaar in Amsterdam.

  Lees meer over "Skillshare"
Close