Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

De risico's van het vak

De risico's van het vak

Opinie

12 januari 2016

Afgelopen juli is er in Engeland enorme ophef geweest rond fondsenwervende telefoongesprekken voor een aantal bekende goede doelen. Journalisten waren undercover gegaan  als callcenteragent en deden verslag van wat ze zoal tegenkwamen. Dat was niet veel fraais. In Engeland heeft de kwestie drie dagen achtereen de voorpagina’s gehaald. Met veel schade voor  de sector tot gevolg.

Opinie - algemeen beeld.jpeg

door Jeroen Hogenhout

Er werd in de Engelse kranten schande van gesproken. Supervisors van het contactcenter hadden bij de agents aangedrongen op meer ‘grimmigheid’ bij het afsluiten van de donatie. Er was misbruik gemaakt van de weerloosheid van sommige oudere mensen en er waren manieren gezocht om het Bel-me-niet Register (de Engelse versie dan) te omzeilen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Telemarketing Jeroen Hogenhout Telefonische fondsenwerving Vf 17-8

Jeroen Hogenhout

Gastauteur

Jeroen Hogenhout is vanuit zijn bedrijf Hogenhout Fundraising Support actief. Hij deelt als onafhankelijk adviseur op het gebied van direct communication, middle donor management en telefonische fondsenwerving zijn kennis en jarenlange ervaring met fondsen- wervende non-profits.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close