Jaargang 16, nummer 1

In dit nummer

 • Commissie De Jong: op naar de 'geconditioneerde zelfregulering'

  1 februari 2014 om 09:00

  Toen Jordan van Bergen in het januarinummer van Vakblad Fondsenwerving met zijn sombere voorspellingen (klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2) kwam over de rol van de overheid, had ik niet gedacht dat hij zo snel al gelijk zou krijgen. Ik had trouwens ook nooit gedacht nog eens gevoelens van heimwee te krijgen, alleen al bij de gedachte dat het Centraal Bureau Fondsenwerving in de huidige vorm gaat verdwijnen. Zoveel bereikt als fondsenwervingssector. Zo weinig respect ervoor.

  Lees meer over "Commissie De Jong: op naar de 'geconditioneerde zelfregulering'"
 • Vrijwilligerswerk moet vrijwilligerswerk blijven

  1 februari 2014 om 07:00

  Marius Ernsting heeft na ruim zeven jaar afscheid genomen als voorzitter van de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV). In ons gesprek met Marius kijken we niet terug, maar vooruit.

  Lees meer over "Vrijwilligerswerk moet vrijwilligerswerk blijven"
 • Spiegeltje, spiegeltje

  1 februari 2014 om 07:00

  Het kan u niet ontgaan zijn: het Woord van het Jaar 2013 is ‘selfie’. Volkomen logisch natuurlijk. Van Barack Obama tot Beyoncé: werkelijk iedereen is verslaafd aan zijn eigen zelfportret. Mijn twee dochters kieken zichzelf tussen de 100 en 150 keer. Per persoon. Per dag. En toegegeven, ik heb mezelf ook al eens vereeuwigd.

  Lees meer over "Spiegeltje, spiegeltje"
 • De naam is bonds, social bonds

  1 februari 2014 om 07:00

  Het zingt al een tijdje rond: goededoelenactiviteiten financieren met social bonds. Een oude manier van financieren of een nieuwe manier van fondsen werven?

  Lees meer over "De naam is bonds, social bonds"
Close