Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Commissie De Jong: op naar de 'geconditioneerde zelfregulering'

Commissie De Jong: op naar de 'geconditioneerde zelfregulering'

Opinie

1 februari 2014

Toen Jordan van Bergen in het januarinummer van Vakblad Fondsenwerving met zijn sombere voorspellingen (klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2) kwam over de rol van de overheid, had ik niet gedacht dat hij zo snel al gelijk zou krijgen. Ik had trouwens ook nooit gedacht nog eens gevoelens van heimwee te krijgen, alleen al bij de gedachte dat het Centraal Bureau Fondsenwerving in de huidige vorm gaat verdwijnen. Zoveel bereikt als fondsenwervingssector. Zo weinig respect ervoor.

Opinie.jpeg

door Jaap Zeekant

Goed beschouwd waren we een geweldig eind op weg met de samenwerking tussen de overheid en de filantropische sector, geleid door het indertijd afgesloten convenant, dat een sfeer ademt van 'ruimte voor de fondsenwervende instellingen', zelfregulering en samenwerking. Met het rapport van deze commissie is die sfeer verdwenen. Alleen al de eufemistische term 'geconditioneerde zelfregulering', net zo'n monstrum als 'verplicht vrijwilligerswerk', niet toevallig ook een uitvinding van dit kabinet.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Jaap Zeekant Commissie De Jong Zelfregulering CBF SBF Jordan van Bergen Vf 16-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close