Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Gebeurtenissen en kansen

Editorial

3 maart 2020

Sinds kort kost het in bewaring geven van donatiegelden bij banken geld. Dat er negatieve rente is, kunnen we de banken niet verwijten. Maar dat maakt het niet minder gek dat goede doelen eerst geld investeren om donaties binnen te krijgen, deels ook voor bankkosten, om vervolgens voor het bewaren van dat geld te moeten betalen. Je hebt dan toch het idee dat je tweemaal betaalt voor hetzelfde. Het percentage is laag, maar de bedragen zijn groot. Ik vind dat de banken een uitzondering moeten maken voor erkende goede doelen. Ze gaan er tegenwoordig allemaal prat op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Geen negatieve rente voor goede doelen is een prachtige kans voor ze om aan die woorden inhoud te geven.

door Jaap Zeekant

Vooral van ABNAMRO verwacht ik dat. Deze bank is strategische partner van Goede Doelen Nederland. Dat heeft de bank, zo begreep ik uit interne bronnen, geen windeieren gelegd. Er is heel wat kapitaal vanuit onze sector richting ABNAMRO gestroomd. De samenwerking van ABNAMRO met Goede Doelen Nederland is een prachtige legitimatie voor de bank om goede doelen geen negatieve rente te berekenen. Opvallend in dit verband is dat de Rabobank in het FD wel liet optekenen tegemoetkoming niet uit te sluiten.

Hoe dan ook: het zou een mooie manier zijn voor de banken om te investeren in een betere samenleving. Ook in het bancaire verleden van de afgelopen decennia kunnen goede argumenten gevonden worden voor zo’n gebaar. En wat de Rabobank betreft zou ik zeggen, ga eens praten met Goede Doelen Nederland. Wie weet is er ruimte voor meer strategische partners (of vervanging van bestaande).

Procurios Hoofdsponsor Vakdag

Een paar jaar geleden heeft Procurios ons met grote inspanning door een moeilijke periode geholpen. Vanaf dat moment werken we aan de organisatiekant en bedrijfsmatige kant van onze Vakbladorganisatie zeer nauw samen. Procurios zorgt er onder meer voor dat onze ICT- en internetplatformen naadloos draaien en voortdurend worden voorzien van nieuwe features. Dankzij die steun en support zijn we er in geslaagd om de Vakbladorganisatie verder te ontwikkelen tot wat hij nu is: hét vakblad voor de werkers in de filantropiesector, met de Nationale Vakdag fondsenwerving als de jaarlijkse ontmoetingsdag en het moment om up-to-date te komen met de vele ontwikkelingen en innovaties in de fondsenwerving. Het stelde ons ook in staat onze rol als pleitbezorger voor de filantropische sector en opiniërend magazine te versterken.

Dit alles met dank aan onze abonnees; met dank aan de velen met wie we nauw samenwerken, onder wie ook voor ons zeer belangrijke vrijwilligers; met dank ook aan onze sponsoren, adverteerders en de partners die onze lezers én ons ondersteunen met native content; met dank natuurlijk ook aan onze eigen leveranciers en met veel dank aan Procurios, in 2020 Hoofdsponsor van de Nationale Vakdag fondsenwerving.

Nationale Vakdag fondsenwerving 2020

Na twaalf succesvolle Vakdagen in een geweldige eventlocatie, het Maasgebouw van De Kuip, was het tijd voor vernieuwing. Er voldeden maar weinig alternatieven aan al onze, niet geringe eisen. Maar De Rijtuigenloods in Amersfoort scoorde op alle punten een ruime voldoende. Wederom een iconische locatie, in een unieke, oudindustriële setting. Kennelijk zat zo’n beetje iedereen te wachten op vernieuwing en verandering, want vanaf dag één kregen we enthousiaste reacties, al vanaf eind november stroomden de aanmeldingen binnen en ook de leveranciers kwamen eigener beweging op ons af voor een plekje op de beurs. Niet alleen de locatie is nieuw voor ons, ook aan het programma hebben we gesleuteld. Nieuw zijn de plenaire sessies. Daarvan is meteen de openingssessie met Ben Tiggelaar al een schot in de roos. Zie ook elders in dit blad. Ook de beursvloer profiteert van de verhuizing naar Amersfoort: een nieuwe, open opzet met rondom presentatieruimten in echte spoorwagons.

Ik kijk ernaar uit om jullie op die dag allemaal weer te ontmoeten.

--

Dit artikel verscheen eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 22, nummer 2, dat in maart 2020 uitkwam.
Meer over Jaap Zeekant Vakdag Fondsenwerving vakdagfw20 Vf 22-2 ABN AMRO Negatieve rente Procurios

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close