Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

De vierde editie van GivingTuesday in Nederland

Nieuws

29 november 2022

Het is vandaag weer GivingTuesday. De wereldwijde geefdag die in 2012 in het leven geroepen als tegenhanger van Black Friday en Cyber Monday - traditioneel dagen waarop in de Verenigde Staten veel geld wordt uitgegeven - wordt voor de vierde keer in Nederland gehouden. Het thema van GivingTuesday is dit jaar 'Samen meer goed doen'.

door Redactie Vf

'Als beweging willen we alle kleine en grote acties een podium geven en vele mensen inspireren om mee te doen. Ondanks de verschillende crisissen in Nederland organiseren zij ook dit jaar weer tientallen liefdadigheidsacties die, tegen alle maatschappelijke tweespalt in, getuigen van empathie, hoop en liefdadigheid van mensen onderling,' aldus woordvoerder van GivingTuesday Nederland Shelly Dassen.

Over het land verspreid zijn er vandaag verschillende acties. Stichting Thuis in Oss organiseert een voetbaltoernooi, na de WK-wedstrijd tussen Nederland en Qatar. Het Vicki Brownhuis in Den Bosch organissert de 'Lock-up', waarbij het regionale bedrijfsleven samenkomt en haar zakelijke relaties belt. En Stichting Matchis - het centrum voor stamceldonoren - doet een crowdfundingscampagne en verkoopt speciale sokken. De campagne draagt de toepasselijke naam 'Held op sokken'. Ook bedrijven doen mee met GivingTuesday. Net zoals voorgaande jaren is de Vattenfall Foundation bezig met het inzamelen van cadeaus voor Sintvoorieder1.

Meer informatie over de actiedag en de acties van individuele organisaties is te vinden op de website van GivingTuesday en Twitterpagina @givingtuesdaynl

Meer over Goed Doel GivingTuesday Black Friday GivingTuesdayNL Maatschappij Vattenfall Foundation Vicki Brownhuis

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close