Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Institute of Fundraising officieel ‘erkend’ door Britse Koningin

17 februari 2020

De tocht naar maatschappelijke erkenning van het vak van fondsenwerver is voor het Britse Institute of Fundraising volbracht. De Privy Council, onder leiding van Koningin Elisabeth, heeft het fondsenwerversinstituut op woensdag 12 februari 2020 een Royal Charter toegekend. Over een aantal maanden zal de organisatie zich de ‘Chartered Institute of Fundraising’ mogen noemen.

Logo van het Institute of Fundraising
Logo van het Institute of Fundraising

door Marijn Thijs

‘Ik ben verheugd om mede te mogen delen dat hare majesteit de Koningin het Institute of Fundraising een Royal Charter heeft toegekend, tijdens een bijeenkomst van de Privy Council op Buckingham Palace afgelopen woensdagavond,’ schrijft algemeen directeur Peter Lewis op de site van het IoF. ‘Dit is een enorme prestatie, 37 jaar nadat een aantal vrijwilligers bij elkaar kwam en het Institute of Fundraising vormde. Het Royal Charter laat zien dat het fondsenwervers, hun professionele vaardigheden en hun rol om de wereld een betere plek te maken, door het hele Verenigd Koninkrijk publiekelijk erkend wordt.’

De administratie rondom de officiële erkenning wordt de komende maanden afgerond. Het is te verwachten dat het ‘Chartered Institute of Fundraising’ per april actief is. Het fondsenwerversinstituut lanceert nog voor de jaarlijkse Fundraising Convention in Londen haar nieuwe identiteit en website.

Erkende status

Een beroep met een erkende ('chartered') status draagt vanuit een hoog niveau van gespecialiseerde vakkennis en vakbekwaamheid bij aan de gemeenschap. Erkende professionals zijn op hun beurt mensen die een specifiek niveau, vaardigheid of bevoegdheid in een bepaald vakgebied hebben behaald.

‘Namens het team van het IoF wil ik jullie allemaal feliciteren’, vervolgt Lewis, die zich tot de Britse fondsenwerver richt. ‘Zonder jullie inzet voor het beroep, jullie professionele standaarden, jullie drang om te leren en te investeren in jullie eigen persoonlijke ontwikkeling, en jullie wil om mensen te inspireren om de wereld een betere plek te maken, zou het IoF nu deze publieke waardering niet krijgen.’

Tocht

Het IoF was al geruime tijd bezig met het aanvragen van de erkende status. In juli 2019 stemde een meerderheid van de leden voor de plannen om de aanvraag in gang te zetten. Lees hier meer over de tocht van het IoF naar de erkende status.

Podcast

Tijdens de Fundraising Convention 2019 voelden wij voor onze podcast Amanda Bringans aan de tand over de tocht naar de Chartered status. In deze podcast vertelt ze waarom de 'erkende' status zo belangrijk is voor de sector en wat de toekenning op den duur betekent:

Meer over Kennis Verenigd Koninkrijk Erkenning Institute of Fundraising Belangenbehartiging IoF Professionalisatie Royal Chartered

Gerelateerde berichten

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close