Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten geschreven door Marijn Thijs

  • Personalia: Tram Nguyen, Nicole van Ingen, Ingrid van Engelshoven

    23 juli 2024

    Sinds 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een online rubriek geworden. Met deze keer: Tram Nguyen (Dutch Relief Alliance), Nicole van Ingen (Impact Matters) en Ingrid van Engelshoven (Goede Doelen Nederland).

    Lees meer over "Personalia: Tram Nguyen, Nicole van Ingen, Ingrid van Engelshoven"
  • Grootte Zweedse filantropie loopt na piekjaar 2022 hard terug

    23 juli 2024

    Zweden heeft te kampen met een flinke terugloop in het aantal donaties aan goede doelen, blijkt uit een onderzoek van fondsenwervende vereniging Giva Sverige. Het aantal giften in 2023 zakte met twaalf procent ten opzichte van het jaar ervoor, terwijl het geefgedrag van bedrijven zelfs met een derde terugliep. Toch is er volgens de onderzoekers geen reden tot paniek: 2022 was een zeer succesvol jaar waarin, mede door de oorlog in Oekraïne, veel meer dan gebruikelijk werd gedoneerd.

    Lees meer over "Grootte Zweedse filantropie loopt na piekjaar 2022 hard terug"
  • Vakblad fondsenwerving lanceert Vf-Community voor leden

    16 juli 2024

    Het Vakblad fondsenwerving is begin juli gestart met de pilotversie van de Vf-Community: de plek waar Vf-leden bij elkaar kunnen komen om te praten over het vak en de dialoog aan te gaan met zowel de leden van het Vf-team, als met collega’s uit de sector. We hopen met de lancering van de community een extra plaats te bieden om met collega’s in contact te komen én meer inzicht krijgen in onze lezers. Wat speelt er bij de verschillende organisaties en welke vragen leven er?

    Lees meer over "Vakblad fondsenwerving lanceert Vf-Community voor leden"
  • Nieuwe generatie gevers Midden-Oosten meer individualistisch ingesteld

    2 juli 2024

    Jonge filantropen in het MiddenOosten kiezen steeds vaker voor een praktische en individualistische aanpak ten opzichte van vorige generaties, die vaker gaven via familiefondsen. Dat blijkt uit een rapport van het Pearl Initiative en het Zovighian Partnership, wat met support van de Bill & Melinda Gates Foundation tot stand kwam.

    Lees meer over "Nieuwe generatie gevers Midden-Oosten meer individualistisch ingesteld"
  • Klantrelatie verdwijnt uit Telecommunicatiewet, maar niet voor goede doelen

    11 juni 2024

    De Tweede Kamer heeft gestemd over twee amendementen die zien op een wijziging van de Telecommunicatiewet. Als gevolg van het amendement van SGP-lid Flach vervalt de klanttermijn voor commerciële organisaties waarbinnen zij klanten zonder voorafgaande toestemming mogen bellen. Voor goede doelen is een uitzondering gemaakt: zij mogen op basis van de klantrelatie donateurs, vrijwilligers en diegenen die een manifestatie hebben bijgewoond blijven bellen. Ook voor loterijen en kranten is een uitzondering gemaakt. Goede Doelen Nederland is blij met deze beslissingen.

    Lees meer over "Klantrelatie verdwijnt uit Telecommunicatiewet, maar niet voor goede doelen"
  • Fundraisers Belgium organiseert Dag van de Fondsenwerver

    11 juni 2024

    Op 25 juni organiseert Belgische fondsenwervende vereniging Fundraisers Belgium voor de tweede keer de Dag van de Fondsenwerver. Het evenement vindt plaats in de Zebrastraat in Gent en heeft als thema ‘De toekomst is terug – hoe ziet de toekomst eruit en hoe kunnen we daarop inspelen als fondsenwerver’. Keynote-spreker is Fons van Dyck.

    Lees meer over "Fundraisers Belgium organiseert Dag van de Fondsenwerver"
  • Eén jaar 'Mijn eenmalige gift': hoe gaat het met het acceptgiro-alternatief?

    4 juni 2024

    Precies één jaar geleden startten verschillende goede doelen met 'Mijn eenmalige gift' als de opvolger van de acceptgiro, het betaalmiddel dat na tientallen jaren trouwe dienst werd afgeschaft. Maatschappelijke organisaties maakten zich zorgen: zou het door de sector ontwikkelde alternatief wel aanslaan bij het grote publiek? Na een jaar presenteert brancheorganisatie Goede Doelen Nederland in samenwerking met Data Inside de eerste – positieve – cijfers.

    Lees meer over "Eén jaar 'Mijn eenmalige gift': hoe gaat het met het acceptgiro-alternatief?"
  • Non-profitsector reageert overwegend bezorgd op regeerakkoord

    21 mei 2024

    In de eerste reacties op het regeerakkoord dat is gepresenteerd door PVV, VVD, NSC en BBB uiten verschillende partijen uit de non-profitsector hun zorgen. De plannen van de vier partijen rondom cultuur, ontwikkelingssamenwerking, natuur, kerken, vluchtelingen en filantropie hebben potentieel negatieve gevolgen.

    Lees meer over "Non-profitsector reageert overwegend bezorgd op regeerakkoord"
  • Personalia: Mirjam Huisman, Eva Kalis, Richard Coonen

    7 mei 2024

    Sinds 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een online rubriek geworden. Met deze keer: Mirjam Huisman (UAF), Eva Kalis (Van Lanschot Kempen) en Richard Coonen (De Luisterlijn).

    Lees meer over "Personalia: Mirjam Huisman, Eva Kalis, Richard Coonen"
  • Aan wie gaf MacKenzie Scott haar miljarden?

    7 mei 2024

    MacKenzie Scott is misschien wel een van de gulste filantropen van het moment. De afgelopen vier jaar gaf ze meer dan vijftien miljard dollar weg aan bijna tweeduizend organisaties. Maar wie ontving dat geld? Onderzoekers van Harvard University zochten het uit met data van Yield Giving, waar Scott haar giften administreert.

    Lees meer over "Aan wie gaf MacKenzie Scott haar miljarden?"
Close