Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten geschreven door Marijn Thijs

 • Personalia: Mirjam Huisman, Eva Kalis, Richard Coonen

  7 mei 2024

  Sinds 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een online rubriek geworden. Met deze keer: Mirjam Huisman (UAF), Eva Kalis (Van Lanschot Kempen) en Richard Coonen (De Luisterlijn).

  Lees meer over "Personalia: Mirjam Huisman, Eva Kalis, Richard Coonen"
 • Aan wie gaf MacKenzie Scott haar miljarden?

  7 mei 2024

  MacKenzie Scott is misschien wel een van de gulste filantropen van het moment. De afgelopen vier jaar gaf ze meer dan vijftien miljard dollar weg aan bijna tweeduizend organisaties. Maar wie ontving dat geld? Onderzoekers van Harvard University zochten het uit met data van Yield Giving, waar Scott haar giften administreert.

  Lees meer over "Aan wie gaf MacKenzie Scott haar miljarden?"
 • Vlinderkind, Levensportret en Amnesty winnen Kentaa Awards

  6 mei 2024

  Tijdens de Fundraising Inspiration Day van Kentaa hebben Stichting Vlinderkind, Stichting Levensportret en Amnesty International een award gewonnen voor hun online fondsenwervingscampagnes. Volgens de jury sprongen zij in hun respectievelijke categorieën eruit door hun inspanningen en innovatieve benaderingen in het mobiliseren van steun voor hun missies.

  Lees meer over "Vlinderkind, Levensportret en Amnesty winnen Kentaa Awards"
 • NVO: ‘Nederlands verenigingsleven blijft sterk, maar ervaart groeiende regeldruk’

  30 april 2024

  Het gaat gemiddeld genomen goed met het Nederlandse verenigingsleven, al moeten verenigingen wel veerkrachtig en alert zijn. Dat concludeert het Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) op basis van onderzoek onder 3.500 beroeps-, branche-, consumenten- en vrijwilligersverenigingen. Ze ervaren vooral last van groeiende regeldruk en teruglopende interesse in het draaiende houden van verenigingen.

  Lees meer over "NVO: ‘Nederlands verenigingsleven blijft sterk, maar ervaart groeiende regeldruk’"
 • ‘De natuur’ erkend als artiest om geld op te halen voor natuurbehoud

  23 april 2024

  Spotify-gebruikers kunnen vanaf nu naar muziek van ‘de natuur’ luisteren. Artiesten die natuurgeluiden gebruiken om hun muziek te verrijken kunnen sinds afgelopen week de artiest ‘NATURE’ als co-artiest opgeven op grote muziekstreamingplatforms. Door dat te doen wordt geld opgehaald voor het goede doel: een deel van de opbrengst van NATURE’s nummers gaat naar natuurbehoud-initiatieven.

  Lees meer over "‘De natuur’ erkend als artiest om geld op te halen voor natuurbehoud"
 • Resource Alliance organiseert deze week tweedaags virtueel congres: #FRO2024

  16 april 2024

  The Resource Alliance, de organisatie die ook het IFC-congres in Noordwijkerhout verzorgt, houdt deze week een tweedaags virtueel congres over de laatste trends en best practices rondom digitale fondsenwerving. Daarbij ligt de focus voornamelijk op het gebruik van Artificial Intelligence (AI) en hoe dat het werk van goede doelen vernieuwt. Lezers van het Vakblad fondsenwerving kunnen het programma, op woensdag 17 en donderdag 18 april, met korting volgen.

  Lees meer over "Resource Alliance organiseert deze week tweedaags virtueel congres: #FRO2024"
 • Aziatische filantropie wordt steeds strategischer

  2 april 2024

  Door snelle economische groei staat in Azië een nieuwe generatie vermogende donateurs op, waardoor de filantropische beweging in hoog tempo verandert. Dat schrijft The Economist. De honderden miljardairs op het continent geven op een strategischere manier en zijn steeds jonger.

  Lees meer over "Aziatische filantropie wordt steeds strategischer"
 • Eerste Vakblad fondsenwerving (in een nieuw jasje!) verschijnt dinsdag 2 april

  28 maart 2024

  De afgelopen maanden hebben we, samen met onze nieuwe vormgevingspartner Deelstra en De Jong, gewerkt aan een nieuw jasje voor het magazine. Aanstaande dinsdag 2 april verschijnt het eerste nummer van het Vakblad fondsenwerving van 2024 in deze nieuwe stijl. In de daaropvolgende periode zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. Deze keer gaan we onder andere in gesprek met Elizabeth Vroom, die terugblikt op haar werk voor Duchenne Parent Project, en zijn er artikelen over het belang van beloning bij crowdfunding, de staat van nalaten aan goede doelen in Nederland, het VK en Australië, en de kracht van Artificial Intelligence voor impactvolle fondsenwerving.

  Lees meer over "Eerste Vakblad fondsenwerving (in een nieuw jasje!) verschijnt dinsdag 2 april"
 • Personalia: Coen Teulings, Silvia van der Heiden, Geer Oskam

  12 maart 2024

  Sinds 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een online rubriek geworden. Met deze keer: Coen Teulings (Dioraphte), Silvia van der Heiden (Nederlands Film Festival) en Geer Oskam (Cultuurfonds).

  Lees meer over "Personalia: Coen Teulings, Silvia van der Heiden, Geer Oskam"
 • Fundraisers Belgium en HOGENT starten postgraduaat fondsenwerving

  7 maart 2024

  Ledenorganisatie van Belgische fondsenwervers Fundraisers Belgium en de HOGENT (Hogeschool Gent) slaan de handen ineen en lanceren een eenjarige opleiding fondsenwerving gericht op de skills die de fondsenwerver in haar werk nodig heeft. De eerste editie van het postgraduaat fondsenwerving start vanaf volgend academiejaar (2024-2025).

  Lees meer over "Fundraisers Belgium en HOGENT starten postgraduaat fondsenwerving"
Close