Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten geschreven door Marijn Thijs

  • ‘De natuur’ erkend als artiest om geld op te halen voor natuurbehoud

    23 april 2024

    Spotify-gebruikers kunnen vanaf nu naar muziek van ‘de natuur’ luisteren. Artiesten die natuurgeluiden gebruiken om hun muziek te verrijken kunnen sinds afgelopen week de artiest ‘NATURE’ als co-artiest opgeven op grote muziekstreamingplatforms. Door dat te doen wordt geld opgehaald voor het goede doel: een deel van de opbrengst van NATURE’s nummers gaat naar natuurbehoud-initiatieven.

    Lees meer over "‘De natuur’ erkend als artiest om geld op te halen voor natuurbehoud"
  • Resource Alliance organiseert deze week tweedaags virtueel congres: #FRO2024

    16 april 2024

    The Resource Alliance, de organisatie die ook het IFC-congres in Noordwijkerhout verzorgt, houdt deze week een tweedaags virtueel congres over de laatste trends en best practices rondom digitale fondsenwerving. Daarbij ligt de focus voornamelijk op het gebruik van Artificial Intelligence (AI) en hoe dat het werk van goede doelen vernieuwt. Lezers van het Vakblad fondsenwerving kunnen het programma, op woensdag 17 en donderdag 18 april, met korting volgen.

    Lees meer over "Resource Alliance organiseert deze week tweedaags virtueel congres: #FRO2024"
  • Aziatische filantropie wordt steeds strategischer

    2 april 2024

    Door snelle economische groei staat in Azië een nieuwe generatie vermogende donateurs op, waardoor de filantropische beweging in hoog tempo verandert. Dat schrijft The Economist. De honderden miljardairs op het continent geven op een strategischere manier en zijn steeds jonger.

    Lees meer over "Aziatische filantropie wordt steeds strategischer"
  • Eerste Vakblad fondsenwerving (in een nieuw jasje!) verschijnt dinsdag 2 april

    28 maart 2024

    De afgelopen maanden hebben we, samen met onze nieuwe vormgevingspartner Deelstra en De Jong, gewerkt aan een nieuw jasje voor het magazine. Aanstaande dinsdag 2 april verschijnt het eerste nummer van het Vakblad fondsenwerving van 2024 in deze nieuwe stijl. In de daaropvolgende periode zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. Deze keer gaan we onder andere in gesprek met Elizabeth Vroom, die terugblikt op haar werk voor Duchenne Parent Project, en zijn er artikelen over het belang van beloning bij crowdfunding, de staat van nalaten aan goede doelen in Nederland, het VK en Australië, en de kracht van Artificial Intelligence voor impactvolle fondsenwerving.

    Lees meer over "Eerste Vakblad fondsenwerving (in een nieuw jasje!) verschijnt dinsdag 2 april"
  • Personalia: Coen Teulings, Silvia van der Heiden, Geer Oskam

    12 maart 2024

    Sinds 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een online rubriek geworden. Met deze keer: Coen Teulings (Dioraphte), Silvia van der Heiden (Nederlands Film Festival) en Geer Oskam (Cultuurfonds).

    Lees meer over "Personalia: Coen Teulings, Silvia van der Heiden, Geer Oskam"
  • Fundraisers Belgium en HOGENT starten postgraduaat fondsenwerving

    7 maart 2024

    Ledenorganisatie van Belgische fondsenwervers Fundraisers Belgium en de HOGENT (Hogeschool Gent) slaan de handen ineen en lanceren een eenjarige opleiding fondsenwerving gericht op de skills die de fondsenwerver in haar werk nodig heeft. De eerste editie van het postgraduaat fondsenwerving start vanaf volgend academiejaar (2024-2025).

    Lees meer over "Fundraisers Belgium en HOGENT starten postgraduaat fondsenwerving"
  • Isabel de Bruin Cardoso gepromoveerd op onderzoek onethisch gedrag goede doelen

    27 februari 2024

    Isabel de Bruin Cardoso heeft op 15 februari haar proefschrift getiteld ‘De donkere kant van de ngo-halo: onderzoek naar morele goedheid als aanjager voor ngo onethisch gedrag’ verdedigd en daarmee haar PhD-titel behaald. Ze behaalde de titel aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. In haar dissertatie onderzoekt ze de kenmerken van ngo’s om te begrijpen hoe deze hun morele goedheid en soms onethische gedrag kunnen verklaren.

    Lees meer over "Isabel de Bruin Cardoso gepromoveerd op onderzoek onethisch gedrag goede doelen"
  • Nierstichting lanceert initiatief voor kinderen met nierziekte: Kidnie

    26 februari 2024

    De Nierstichting heeft een initiatief voor kinderen met een nierziekte gelanceerd. Onder de naam ‘Kidnie’ bundelt de stichting de krachten met alle kindernefrologische centra in Nederland met als doel om kinderen met een nierziekte kans op genezing te geven. Doel is om behandeling kindvriendelijker te maken, nierziekten in een zo vroeg mogelijk stadium op te kunnen sporen en 25 procent van de kinderen met een nierziekte te kunnen genezen.

    Lees meer over "Nierstichting lanceert initiatief voor kinderen met nierziekte: Kidnie"
  • Onderzoeker Malika Ouacha promoveert op diaspora en bi-culturele filantropie

    20 februari 2024

    Onderzoeker Malika Ouacha heeft met succes haar proefschrift ‘Receiving by Giving – the examining of cross border diasporic and bicultural philanthropy’ verdedigd en daarmee haar PhD-titel behaald. Ze deed dat op 8 februari jl. tijdens een officiële plechtigheid aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University.

    Lees meer over "Onderzoeker Malika Ouacha promoveert op diaspora en bi-culturele filantropie"
  • Personalia: Maarten de Bruijn, Marike Broekman, Barry Jager

    6 februari 2024

    Met ingang van 2024 is onze rubriek Personalia – waarin we de carrièrestappen van mensen in de goededoelensector volgen – een regelmatige online rubriek geworden. Deze keer de nieuwe functies van Maarten de Bruijn (zelfstandig / Nierstichting), Barry Jager (Leprastichting) en Marike Broekman (WR KiKa).

    Lees meer over "Personalia: Maarten de Bruijn, Marike Broekman, Barry Jager"
Close