Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Institute of Fundraising (UK) wil erkende status voor fondsenwerving

2 juli 2019

Het Institute of Fundraising heeft maandag formeel aangekondigd dat ze hun aanvraag om fondsenwerving als beroep erkend te krijgen doorzetten. Het plan werd gisteren bekend gemaakt op de eerste dag van de Fundraising Convention 2019 in Londen, waar het Institute of Fundraising ook haar jaarlijkse algemene vergadering houdt. Een meerderheid van de leden stemde voor de plannen.

Logo van Institute of Fundraising UK.
Logo van Institute of Fundraising UK.

door Redactie Vf

Goedkeuring

Als de Privy Council de aanvraag later dit jaar goedkeurt, zal de status van fondsenwerving toenemen als een gerespecteerd beroep, dat hoge standaarden aanhoudt. Het betekent feitelijk de maatschappelijke erkenning van het vak van fondsenwerver.

Erkende status

Een beroep met een erkende ('chartered') status draagt vanuit een hoog niveau van gespecialiseerde vakkennis en vakbekwaamheid bij aan de gemeenschap. Erkende professionals zijn op hun beurt mensen die een specifiek niveau, vaardigheid of bevoegdheid in een bepaald vakgebied hebben behaald.

'Mijlpaal'

‘Ik ben in de wolken dat onze leden met een overweldigende meerderheid hebben gekozen voor de gecharterde status’, zei Peter Lewis, algemeen directeur van het Britse fondsenwerversinstituut. ‘Dit is een mijlpaal voor ons Instituut, onze leden en de hele sector. De stemming laat zien dat onze leden de voordelen van de gecharterde status zien, waaronder de welverdiende erkenning en geloofwaardigheid voor iedereen die zich met het vak bezig houdt. We gaan direct onze petitie aan de Privy Council voorleggen, om zo de Chartered Institute of Fundraising te worden.’

Het Insitute of Fundraising houdt zich al jaren bezig met het realiseren van ambitieuze plannen voor de fondsenwervingssector en haar werkzame leden.

 

Meer over Kennis Institute of Fundraising

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close