Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Afrikaanse ondernemers online via NABC en PIF World

25 november 2014

De sector ontwikkelingssamenwerking is sterk in beweging. Niet alleen omdat de overheid zich terugtrekt, maar ook omdat er sociaal ondernemers op de markt actief worden. Per 1 november zijn twee bekende sociaal ondernemers – NABC en PIF World - een samenwerking aangegaan. Dit met als doel handel en investeringen tussen Afrika en Nederland te bevorderen. 

door Redactie Vf

Het crowdsource platform PIFWorld.com biedt alle mogelijke doelgroepen de middelen om mee te doen aan ontwikkelingssamenwerking: burgers, non-profits, bedrijven en vermogensfondsen. "En nu zijn we er ook voor Afrikaanse ondernemers"zegt PIF World oprichter Harmen van Doorn.

Dat is mogelijk geworden door de samenwerking met de Netherlands Afrika Business Council (NABC). Een organisatie die, met haar netwerk van Nederlandse en Afrikaanse bedrijven, ijvert voor de toename van handel en investeringen tussen Afrika en Nederland. De Afrikaanse ondernemers uit het netwerk vinden in PIFWorld.com een online platform waar ze zichtbaar zijn en zichzelf op de kaart kunnen zetten.

Het platform biedt Afrikaanse ondernemers de mogelijkheid om op een nieuwe manier klanten, partners en investeerders uit Nederland aan zich te verbinden. "Opvolgend komen we met een company rating engine," zegt Bob van der Bijl van NABC. "Dit biedt voor ondernemers en investeerders in Nederland de juiste mogelijkheid om Afrikaanse ondernemers te selecteren op kwaliteit, sector of bijvoorbeeld de grootte van de onderneming. Een unieke mogelijkheid tot matchmaking tussen Afrikaanse ondernemers en Nederlandse non-profits, bedrijven en investeerders".

Neem voor meer informatie contact op met Pifworld

Bron: Vakblad Fondsenwerving

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close