Jaargang 23, nummer 3

In dit nummer

  • Milou de Ruig (Plastic Soup Foundation) over fondsenwerving

    19 juli 2021 om 07:00

    In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Deze keer: de ambitieuze starter Milou de Ruig, fondsenwerver bij Plastic Soup Foundation. 'Door samen te werken met bedrijven kunnen we elkaar versterken.'

    Lees meer over "Milou de Ruig (Plastic Soup Foundation) over fondsenwerving"
  • Opinie: Wat ik heb geleerd van mijn vrijwilligersreis naar India

    15 juli 2021 om 07:00

    Na 2,5 jaar werken voor het Vakblad fondsenwerving heb ik gesprekken gevoerd met allerlei spelers in de sector en heb ik een behoorlijk beeld van de motivaties en werkwijzen van goede doelen kunnen vormen. De laatste maanden probeer ik die nieuwe inzichten steeds meer te gebruiken om te reflecteren op mijn eigen positie en mijn impact in het verleden. Dat blijkt soms best confronterend te zijn. Met de kennis van nu kan ik bijvoorbeeld, terugkijkend op een vrijwilligersreis die ik in 2012 maakte, enig gevoel van schaamte over hoe het toen ging niet meer onderdrukken.

    Lees meer over "Opinie: Wat ik heb geleerd van mijn vrijwilligersreis naar India"
  • Dhivya O'Connor aangesteld als interim algemeen directeur CIOF

    13 juli 2021 om 09:00

    Het Britse Chartered Institute of Fundraising (CIOF) heeft Dhivya O’Connor aangesteld als interim algemeen directeur. Ze is op 10 mei begonnen in haar nieuwe rol en volgt Peter Lewis op. Haar termijn zal ongeveer zes maanden duren; daarna wordt een permanente algemeen directeur gekozen. Dat wervingsproces is ondertussen begonnen.

    Lees meer over "Dhivya O'Connor aangesteld als interim algemeen directeur CIOF"
  • EESC: Duurzaam en daadkrachtig opveren na de pandemie

    8 juli 2021 om 07:00

    Op het moment van schrijven worden er in Nederland ongeveer een kwart miljoen prikken per dag gezet, loopt de ziekenhuisbezetting terug en kunnen steeds meer faciliteiten open. Kort gezegd: het ziet ernaar uit dat het ergste deel van de coronapandemie langzaamaan voorbij is. Toch heeft het virus de maatschappelijke verhoudingen flink opgeschud de afgelopen vijftien maanden, en dat laat nu zijn sporen na. Ook de goededoelensector heeft stevige klappen moeten incasseren, terwijl de inzet van non-profits ook na de coronacrisis belangrijk blijft. Sterker nog, extra maatschappelijke inzet voor bijvoorbeeld armoedebestrijding, (mentale) gezondheidszorg en de cultuursector lijkt harder nodig dan ooit.

    Lees meer over "EESC: Duurzaam en daadkrachtig opveren na de pandemie"
Close