Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

EESC: Duurzaam en daadkrachtig opveren na de pandemie

Onderzoek

8 juli 2021

Op het moment van schrijven worden er in Nederland ongeveer een kwart miljoen prikken per dag gezet, loopt de ziekenhuisbezetting terug en kunnen steeds meer faciliteiten open. Kort gezegd: het ziet ernaar uit dat het ergste deel van de coronapandemie langzaamaan voorbij is. Toch heeft het virus de maatschappelijke verhoudingen flink opgeschud de afgelopen vijftien maanden, en dat laat nu zijn sporen na. Ook de goededoelensector heeft stevige klappen moeten incasseren, terwijl de inzet van non-profits ook na de coronacrisis belangrijk blijft. Sterker nog, extra maatschappelijke inzet voor bijvoorbeeld armoedebestrijding, (mentale) gezondheidszorg en de cultuursector lijkt harder nodig dan ooit.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Who is Danny

door Marijn Thijs

EESC: wat non-profits en overheden zouden kunnen doen

Het European Economic and Social Committee (EESC) heeft daarom onderzoek gedaan naar de uitdagingen die tijdens de coronapandemie zijn ontstaan voor Europese goede doelen. In het onlangs gepubliceerde rapport over die onderzoeksresultaten draagt het EESC suggesties aan over hoe men op Europees, nationaal en organisationeel niveau het beste met die consequenties om kan gaan. Zij richten zich daarbij op het verbeteren van de daadkracht en duurzaamheid van goede doelen, en de manieren waarop dat kan.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Goede Doelen Filantropie EESC Non-profit Coronavirus CoVid-19 Maatschappelijk Middenveld Vf 23-3 Aanbevelingen Internationaal

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close