Jaargang 19, nummer 1

In dit nummer

 • I wish i thought of that...

  30 oktober 2018 om 12:59

  Ideeën om te delen. Het concept is simpel. Laat achttien fondsenwervers elk in zeven minuten een idee presenteren waarvan ze zeggen: Ik wilde dat
  ik het zelf bedacht had. Op donderdagmiddag 30 november hield Sofii in Londen de zevende editie van I Wish I’d Thought of That (IWITOT). Een middag met inspirerende ideeën zonder borstklopperij.

  Lees meer over "I wish i thought of that..."
 • Inkomsten uit nalatenschappen blijven stijgen

  7 september 2017 om 13:50

  Jaarlijks wordt er veel geld nagelaten aan goededoelen-organisaties. De afgelopen tien jaar is er een forse stijging geweest. In 2005 stond de teller op 186 miljoen euro; in 2015 waren deze inkomsten gestegen naar 284 miljoen euro.

  Lees meer over "Inkomsten uit nalatenschappen blijven stijgen"
 • Geen ruimte voor geven

  1 juli 2017 om 09:00

  In de tijd dat Gerrit Zalm en Joop Wijn het voor het zeggen hadden was er weinig kritiek op het functioneren van de Belastingdienst. Dat was in de tijd van de paarse krokodil die het symbool werd voor regelzuchtige bureaucratie. Regelzucht heeft niet alleen te maken met de manier waarop de burger een strak regime van regels en voorschriften wordt opgelegd. Regelzucht ontstaat ook in de fase daarvoor, zoals de beslissing dat de fiscus ook belast moest worden met de uitvoering van regelingen als de zorgtoeslag, het kindgebonden budget, de huurtoeslag en de kinderopvangtoeslag.

  Lees meer over "Geen ruimte voor geven"
 • Scherpe band

  1 maart 2017 om 13:28

  Als ik een rij zie ga ik er direct in staan. Echt: hoe langer, hoe beter. Een rij is voor mij het beste bewijs dat er iets goeds, unieks of lekkers te halen is. Juist in een tijd waarin ik niet meer weet wie ik nog kan geloven, is de rij voor mij een baken van betrouwbaarheid.

  Lees meer over "Scherpe band"
Close