Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Inkomsten uit nalatenschappen blijven stijgen

7 september 2017

Jaarlijks wordt er veel geld nagelaten aan goededoelen-organisaties. De afgelopen tien jaar is er een forse stijging geweest. In 2005 stond de teller op 186 miljoen euro; in 2015 waren deze inkomsten gestegen naar 284 miljoen euro.

door Gastauteur: Henk de Graaf

Het is jammer dat je met het bijhouden van de cijfers altijd achterloopt. Het duurt geruime tijd na de afsluiting van een jaar tot er betrouwbare totaaloverzichten beschikbaar zijn. Dat neemt niet weg dat een gemiddelde stijging van 4,3% per jaar over de periode van dit onderzoek, 1995 – 2015, flink is en het lijkt onwaarschijnlijk dat die ontwikkeling in 2016 is onderbroken. In figuur 1 brengen we de stijging over een langere periode in kaart.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 19-1

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close