Jaargang 17, nummer 6

In dit nummer

 • Bijzonder gewoon

  12 oktober 2015 om 09:00

  De kans is groot dat je nog nooit van Brandon stanton hebt gehoord. toch weet ik zeker dat hij een beslissende rol gaat spelen in de huidige vluchtelingencrisis.

  Lees meer over "Bijzonder gewoon"
 • Hart voor fondsenwerving

  1 oktober 2015 om 07:00

  In het verleden ben ik zo’n twintig jaar actief geweest als directielid en fondsenwerver voor een organisatie van blinden en slechtzienden, de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Vanuit die functies heb ik veel gezondheidsgoededoelen leren kennen, net als in de jaren daarna toen ik me geheel kon wijden aan het Vakblad Fondsenwerving.

  Lees meer over "Hart voor fondsenwerving"
 • De vele voordelen van techsoup

  1 oktober 2015 om 07:00

  In een vorig nummer wees Arno Kensen nog eens op de gratis diensten van ‘Google voor non-profits’. Deze keer kijken we naar wat TechSoup te bieden heeft. Daarbij komt Google overigens ook weer om de hoek kijken.

  Lees meer over "De vele voordelen van techsoup"
 • Benchmark in de cultuursector toont aan...

  1 oktober 2015 om 07:00

  De essentiële vraag of de fondsenwerving goed genoeg is, is voor bestuursleden, directeuren en hoofden fondsenwerving minder gemakkelijk te beantwoorden dan je zou denken. Er zijn natuurlijk de gangbare vragen. Hebben we meer opgehaald dan vorig jaar? Hebben we onze doelstellingen gehaald? Halen we meer op dan vergelijkbare organisaties? Maar daarmee is het beeld niet compleet. Wat we moeten weten is of onze fondsenwervingsactiviteiten effectief zijn en of we zoveel ophalen als we kunnen.

  Lees meer over "Benchmark in de cultuursector toont aan..."
Close