Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Veel fondsenwervende organisaties weten niet wie ze zijn

1 oktober 2015

Er is altijd voldoende geld, het zit alleen in de verkeerde zakken. En soms weet je niet meer in welke. Vaker weet je niet wie er nog over voldoende geld zou beschikken. In het eerste geval kan je nog eens in het adressenbestand kijken wie er weer eens herinnerd moet worden om voor jouw doel te geven. Naam, adres en woonplaats zijn dan voldoende. Zulke gegevens voldoen niet als je op zoek moet naar nieuwe gevers.

door Maarten de Vries

In die gevallen verschaffen leefstijlgroepen je meer inlichtingen. Leefstijlen, gebaseerd op waardeorientaties. Want mensen streven naar iets. Dat inspireert hen tot gedrag. Dat ‘iets’ is een waarde, maar waarden verschillen. Het leidt ertoe dat mensen soms voor hetzelfde kiezen, maar daarvoor verschillende overwegingen hebben. Het onderzoek naar die waarden heeft tot een indeling geleid van verschillende leefstijlen. Dat onderzoek vindt al enkele decennia plaats.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 17-6

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close