Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Maak ruimte voor filantropie

Maak ruimte voor filantropie

Opinie

1 juni 2016

De filantropie speelt een vitale rol bij de financiering van het maatschappelijk middenveld. Filantropie moet hierbij opgevat worden in de meest brede zin. Het omvat dan het doneren van geld en goederen, het sponsoren van activiteiten en vooral het geven van vrije tijd. Vrije tijd geef je aan je familieleden, vrienden en bekenden, zelden aan de staat en het bedrijfsleven. Maar wel aan georganiseerde verbanden van burgers.

door Maarten de Vries

Dit geven van vrije tijd vormt de basis van het maatschappelijk middenveld. Het is de meest waardevolle bijdrage aan deze sector. Zo waardevol, dat veel organisaties in elkaar zouden storten als deze inzet zou ontbreken. Trotse vrijwilligers zeggen niet voor niets dat zij onbetaalbaar zijn. Het is een ernstige misvatting dat er daarom geen markt bestaat voor hun inzet. Hun onbezoldigde inzet is een schaars goed en er wordt hard om gevochten. Er bestaat namelijk een enorme krapte op de onbezoldigde arbeidsmarkt. De werving van tijd is alleen daarom al complex en arbeidsintensief. Vreemd dat die werving nog steeds zo weinig aandacht krijgt in kringen van de filantropie en de fondsenwerving.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-4 Filantropie
Maarten de Vries

Maarten de Vries

Maarten de Vries was van 1983 tot 2005 directeur van Wilde Ganzen en daarna actief als zelfstandig consulent fondsenwerving. Hij maakte van 2005 tot 2015 deel uit van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close