Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Hart voor fondsenwerving

1 oktober 2015

In het verleden ben ik zo’n twintig jaar actief geweest als directielid en fondsenwerver voor een organisatie van blinden en slechtzienden, de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Vanuit die functies heb ik veel gezondheidsgoededoelen leren kennen, net als in de jaren daarna toen ik me geheel kon wijden aan het Vakblad Fondsenwerving.

door Jaap Zeekant

Veel van wat ik heb gedaan in die functies was gericht op patiënten en mensen met een handicap. Hoewel ik in al die jaren nooit ziek ben geweest, heb ik me altijd gerealiseerd dat ik op enig moment zelf deel zou kunnen uitmaken van een van die patiëntengroepen. Sinds kort is het zover en kan ik het goededoelenwerk ook ‘van die kant bekijken’. De laatste jaren wordt steeds beter begrepen dat fondsenwerving niet los kan worden gezien van de doelstelling van de organisatie. Nu ik zelf ook aan die kant van de lijn zit, vind ik dat een goede reden om er open over te zijn.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 17-6

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close