Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

De cultuursector na corona: gered door noodsteun, creativiteit en particuliere donateurs

9 november 2021

In grote delen van 2020 kon je een speld horen vallen in het theater, op het poppodium en in het museum. Niet omdat men ademloos naar de kunst of een optreden aan het kijken was, maar omdat er niemand was. De anders zo levendige plekken bleven angstvallig leeg: garderobes zonder jassen, cafés zonder afwas en kunst zonder belangstellende ogen. De koffieapparaten bleven uit, de taps dicht. Er schuifelde geen publiek naar binnen in afwachting van een voorstelling, want het publiek zat thuis.

Lichten uit, spot aan! De theaters zijn weer open.
Lichten uit, spot aan! De theaters zijn weer open. © Unsplash // Kevin Schmid

door Marijn Thijs

Corona veranderde theaters, musea en poppodia in kleine spookstadjes. Het culturele leven lag noodgedwongen stil, en zelfs toen de samenleving weer voorzichtig open mocht, moest de cultuursector nog extra geduld opbrengen. Mede door de coronasteunpakketten van de overheid kunnen we nu, ruim anderhalf jaar later, die verlaten gebouwen weer vullen en herontdekken

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Cultuur Museum Filantropie Coronavirus CoVid-19 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Theater Museumvereniging Vf 23-5 Filmhuis Lumière Hermitage Amsterdam Theater Vaillant Noodsteun

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close