Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

De cultuursector na corona: gered door noodsteun, creativiteit en particuliere donateurs

9 november 2021

In grote delen van 2020 kon je een speld horen vallen in het theater, op het poppodium en in het museum. Niet omdat men ademloos naar de kunst of een optreden aan het kijken was, maar omdat er niemand was. De anders zo levendige plekken bleven angstvallig leeg: garderobes zonder jassen, cafés zonder afwas en kunst zonder belangstellende ogen. De koffieapparaten bleven uit, de taps dicht. Er schuifelde geen publiek naar binnen in afwachting van een voorstelling, want het publiek zat thuis.

Lichten uit, spot aan! De theaters zijn weer open.
Lichten uit, spot aan! De theaters zijn weer open. © Unsplash // Kevin Schmid

door Marijn Thijs

Corona veranderde theaters, musea en poppodia in kleine spookstadjes. Het culturele leven lag noodgedwongen stil, en zelfs toen de samenleving weer voorzichtig open mocht, moest de cultuursector nog extra geduld opbrengen. Mede door de coronasteunpakketten van de overheid kunnen we nu, ruim anderhalf jaar later, die verlaten gebouwen weer vullen en herontdekken

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Cultuur Museum Filantropie Coronavirus CoVid-19 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Theater Museumvereniging Vf 23-5 Filmhuis Lumière Hermitage Amsterdam Theater Vaillant Noodsteun

Marijn Thijs

Webredacteur

Als webredacteur houdt Marijn zich sinds januari 2019 bezig met fondsenwerving.nl. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving o.a. als eindredacteur. Hij produceerde tevens de Vf-podcastseries. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close