Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Niki de Jonge over fondsenwerving: ‘Ik probeer met al onze donateurs een persoonlijke band te houden’

22 november 2022

In het Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt en hun visie op het vak. Deze keer: Niki de Jonge, fondsmanager bij het TivoliVredenburg Fonds, dat werft voor de ontwikkeling en projecten van cultuur- en muziekpodium TivoliVredenburg in hartje Utrecht. Na een paar jaar op partnerships te hebben gewerkt stapte ze min of meer per ongeluk over naar een positie die haar in het midden van de organisatie heeft geplaatst.

door Marijn Thijs

Hoe ben je in de goededoelensector terechtgekomen?

‘Ik adem cultuur, al sinds mijn studietijd. Ik ben begonnen op de Kunstacademie, toen heb ik Algemene Cultuurwetenschappen gestudeerd, een master Kunstbeleid en Management en de postacademische leergang Leiderschap in Cultuur afgerond. Nu doe ik een opleiding Fondsenwerving. Ik deed al jong vrijwilligerswerk in de festivalsector, van productie tot marketing. Ik studeerde af in de tijd van de kaalslag in de cultuur, dus toen leerde ik al dat het steeds belangrijker werd om zelf middelen te werven.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Cultuur Over fondsenwerving Fondsenwerving Muziek Theater Vf 24-5 Niki de Jonge Poppodium TivoliVredenburg TivoliVredenburg Fonds

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close