Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nederlandse fondsenwervers bereid offers te brengen voor de missie

1 november 2013

Nederlandse professionals zijn de meest tevreden werknemers ter wereld, volgens een onderzoek van netwerksite Linkedin uit november 2011. Zou dat ook gelden voor fondsenwervers? Nassau deed er onderzoek naar.

door Gastauteur

Van de Nederlandse werknemers is 80 procent ‘gelukkig’ tot ‘zeer gelukkig’ met zijn werk, een hoge score tegenover het wereldwijde gemiddelde van 63 procent. Maar hoe zit het met Nederlandse fondsenwervers? Is men ook zo tevreden in de non-profitwereld? En welk effect hebben salarissen op deze werktevredenheid, aangezien ze lager liggen dan in de commerciële sector? In mei 2013 werkten 110 Nederlandse fondsenwervers mee aan het onderzoek van Nassau dat werd uitgevoerd door Matthijs den Otter; fondsenwervers in dienst bij goede doelen, universiteiten, cultuurinstellingen en christelijke organisaties. Met een vragenlijst werd hun gevraagd naar hun mening over onder andere hun salaris, interne ontplooiingsmogelijkheden, de mate van erkenning die ze ontvangen voor hun inzet en de mate waarin ze hun werk van belang vinden. Vervolgens is gekeken welke invloed deze factoren hebben op hun werktevredenheid. In diepte-interviews hebben elf fondsenwervers hun antwoorden nader toegelicht. In de resultaten valt gelijk op dat de tevredenheid van Nederlandse fondsenwervers hoog is: 81,8 procent is ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ met zijn huidige baan.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-6

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close