Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Administratie Brabants goed doel in beslag genomen na zelfverrijking door directeur

Nieuws

1 juli 2021

De politie heeft dinsdag de administratie van de stichting Mobiliteit Voor Iedereen (MVI) in beslag genomen, schrijft Follow the Money (FTM). De invallen bij een accountantskantoor in Dongen en het kantoor van MVI in Made vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar bestuurder Edwin Kock.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // igorstefanovic

door Redactie Vf

Anderhalf miljoen

Stichting MVI levert bussen aan zorginstellingen. Uit onderzoek van FTM bleek vorig jaar dat Kock – naast bestuurder ook oprichter van MVI – in totaal anderhalf miljoen euro overmaakte naar zijn adviesbedrijf Forian. Volgens FTM deed hij dat structureel en vaak ’s nachts. Het bedrag dat Kock zichzelf betaalde was meer dan de helft van het balanstotaal van de stichting in 2019: 2,4 miljoen euro.

Diverse bronnen hebben FTM ondertussen bevestigd dat de invallen zijn geweest. De politie zegt verder geen inhoudelijke informatie te kunnen verstrekken op dit moment.

De Belastingdienst heeft per 11 februari de ANBI-status van MVI ingetrokken.

'Gerechtigheid'

Oud-directeur Helmer de Vries noemt de politie-inval ‘gerechtigheid’. Hij bracht de bal aan het rollen door naar de politie te stappen, nadat hij Kock had aangesproken over het terugbetalen van het weggenomen geld.

Het volledige verhaal is te lezen op de site van Follow the Money.

Meer over Fraude Follow the Money Administratie Edwin Kock Mobiliteit voor Iedereen MVI Zelfverrijking

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close