Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

'Koop vlees, steun de Vogelbescherming': supermarktketen Poiesz biedt excuses aan

12 mei 2020

Friese supermarktketen Poiesz biedt haar excuses aan voor een actie die ten behoeve van de Vogelbescherming zou zijn. De super zette voor ieder verkocht pak hamburgers of worst tien eurocent opzij voor de Vogelbescherming, maar de dierenorganisatie wist van niets. Ook waren zij het niet eens met het actieproduct waarmee geld ingezameld werd.

door Redactie Vf

Onder de advertentie voor de vleesproducten stond het logo van de Vogelbescherming. ‘Ik kreeg de actie zondagavond doorgestuurd van iemand die vroeg: weten jullie hiervan en wat vinden jullie ervan?’, zegt Kees de Pater van de Vogelbescherming tegen Omrop Fryslân. ‘Als ons logo wordt gebruikt, wil je daar natuurlijk van op de hoogte zijn’.

Dat het geld werd ingezameld via de aankoop van vleesproducten, schoot bij de dierenorganisatie ook in het verkeerde keelgat. ‘Als het nu een product was dat ten goede komt aan weidevogels, dan is het een ander verhaal. In dit geval is er geen directe link.’

Weide Weelde 

Uiteindelijk blijken de opbrengsten van de donatieactie voor een fonds van het zuivelmerk Weide Weelde bestemd te zijn. De Vogelbescherming is alleen betrokken bij de beoordeling van de projecten die door dat fonds gefinancierd worden.

Ondertussen is er wel contact geweest tussen de supermarkt en de vogelorganisatie. De actieproducten voor de komende weken zijn onderling afgestemd.

Excuses

Supermarktketen Poiesz (69 winkels, voornamelijk in Noord-Nederland) heeft een statement geplaatst op haar site. ‘Wij begrijpen dat het door sommige mensen als ongewenst is ervaren dat er vleesproducten worden aangeboden voor een donatie-actie ten behoeve van de natuur in het noorden. Poiesz biedt hiervoor haar welgemeende excuses aan.’

Bron: NOS
Meer over Supermarkt Poiesz Vogelbescherming

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close