Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Tweede Vakblad fondsenwerving van 2020 verschijnt op 3 maart

Kort & Goed

25 februari 2020

Het is weer zover: volgende week dinsdag (3 maart) valt de volgende editie van het Vakblad fondsenwerving op je deurmat. Vanaf dat moment zijn onze artikelen natuurlijk ook weer online te lezen! Met deze maand: veel nieuws over de Vakdag, een interview met de directeuren van Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland en alles wat je verder van ons gewend bent: mooie impactverhalen, scherpe opinie en artikelen over creatieve fondsenwerving.

De cover van Vf 22-2.
De cover van Vf 22-2.

door Marijn Thijs

  • Deze editie is er veel aandacht voor de Nationale Vakdag fondsenwerving, die 26 maart wordt gehouden in Amersfoort. Nu kunnen we een greep uit het programma bieden, vol (inter)nationaal gewaardeerde sprekers in de sector. Daarnaast introduceren we het brancheplein; de plek waar brancheverenigingen en opleiders een uitgebreid programma verzorgen. Heb jij je kaarten al? 
  • De activiteiten van Nederland Filantropieland worden op termijn ondergebracht onder de vlag van Goede Doelen Nederland, werd eind januari bekend. Er ontstaat dan één brancheorganisatie voor de inrichting en positionering van de fondsenwervingssector. Een ingrijpende verschuiving in het filantropische landschap en daarom tijd voor een kopje koffie met de directeuren van beide organisaties: Margreet Plug (GDN) en Marc Petit (NLFL).
  • Natuurmonumenten gaat na acht jaar stoppen met haar jaarlijkse collecte. Een logische beslissing als je kijkt naar de recente jaarverslagen, maar toch een stap die niet te onderschatten is. Vakblad fondsenwerving voelt Barbara Hellendoorn, manager Marketing & Communicatie bij de natuurorganisatie, aan de tand over de beslissing: ‘Onze vrijwilligers zijn liever betrokken bij de natuur’
  • Roelant Reizevoort en Michiel van Dijk begonnen in 2015 FAIRSHARE Nederland, de eerste Nederlandse organisatie in dertig jaar die een loterijvergunning heeft weten te verwerven. Themaloterij ‘Lot of Happiness’ richt zich op het verbeteren van het lot van kinderen en is voorlopig de enige loterij, maar hun plannen voor de toekomst zijn groot (native content)

Verder kan je ook deze editie weer een editorial van hoofdredacteur Jaap Zeekant, een column van Jeroen Talens en nieuwsrubriek Kort en Goed verwachten.

Gemist?

Lees in de tussentijd het beste uit het vorige blad en online:

Meer over Jaap Zeekant Vakblad fondsenwerving Vakdag Fondsenwerving Jeroen Talens Gea Broekema Goede Doelen Nederland Natuurmonumenten Nederland Filantropieland Marc Petit Margreet Plug Jordan van Bergen vakdagfw20 Rutger Bregman Vakdag 2020 Vf 22-2 FAIRSHARE Loterij

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close