Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Linda Hummel over fondsenwerving: Passie combineren met professionaliteit bij Amref Health Africa

28 januari 2020

In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Deze keer: Linda Hummel, Director Global Fundraising Development bij Amref Health Africa, het internationale hoofdkantoor van Amref Flying Doctors.

Linda Hummel tijdens haar werk voor Amref Health Africa
Linda Hummel tijdens haar werk voor Amref Health Africa © Amref Health Africa

door Eva Huson

Aan welke goede doelen geef je?

‘Ik geef snel en aan veel organisaties. Zo ben ik donateur bij mijn eigen organisatie, Amref Flying Doctors, en geef ik structureel aan Zorgboerderij de Huydecoper, de plek waar mijn gehandicapte broer werkt. Daarnaast steun ik mensen die in actie komen voor een goed doel of doe ik zelf mee aan zo’n sponsoractie. Neem de Africa Classic, de indrukwekkende mountainbiketocht van Amref Flying Doctors rondom de Kilimanjaro in Kenia. Die heb ik samen met collegahoofd Fondsenwerving Brecht Jansen gereden in 2017, een uitdagend avontuur dat ik onvergetelijk vond. Verder geef ik aan iedereen die met een collectebus aan mijn deur komt. Uit professionele nieuwsgierigheid heb ik zelf ook wel eens collectes gelopen. Als fondsenwervend middel levert dat niet het beste rendement op, maar mensen waarderen het enorm en zo’n collectebus draagt dus wel mooi bij aan de zichtbaarheid van je organisatie. Tot slot, doneer ik ook tijd en advies. Ik ben bestuurslid bij Eye Care Foundation, een organisatie daarom tot organisaties die hun passie weten te combineren met professionaliteit. Die kunnen snel op mijn steun rekenen.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Afrika Over fondsenwerving Fondsenwerving Vf 22-1 Amref Flying Doctors Amref Health Africa

Eva Huson

Journalist Vf

Eva Huson (1988) is freelance journalist en schrijft voornamelijk over conflicten, hulp en migratie. Het liefst is Eva op reis om verhalen op te tekenen vanuit het Midden-Oosten of Afrika. Ze publiceert in diverse Nederlandse en Engelstalige media. Voor Vakblad fondsenwerving, waarvoor ze al langer incidenteel schrijft, interviewt Eva onder andere fondsenwervers over hun eigen geefgedrag.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close