Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

In gesprek met een echte fundraising family: de familie Humphries

12 november 2019

Geamuseerd kijkt Betty (14), zittend in de woonkamer, haar verblufte ouders aan. ‘Dus je hebt,’ zegt haar moeder. ‘Met je telefoon een euro gedoneerd voor de brandende Amazone-bossen?’ Haar vader, vanaf het puntje van zijn stoel: ‘En dat heb je gedaan via een berichtje op Instagram?’

Derek, Betty en Marjolein Humphries (vlnr)
Derek, Betty en Marjolein Humphries (vlnr) © Eva Huson

door Eva Huson

Toch is de wereld van het doneren voor Betty’s ouders, Marjolein van den Hoven en Derek Humphries, niet onbekend. Integendeel, beiden zijn doorwinterde fondsenwervers met imposante cv’s. Marjolein had verschillende functies in het Verenigd Koninkrijk en staat nu aan het hoofd van een internationaal marketingteam bij dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming. Derek, een Brit, werkt als strategisch consultant en creatief directeur bij agentschap DTV, dat wereldwijd tv-campagnes maakt voor grote organisaties zoals Amnesty International en UNHCR, de vluchtelingentak van de Verenigde Naties. Dat Betty, hun oudste dochter, een euro geeft aan een goed doel is eigenlijk geen verrassing. De tiener liep als jongste deelnemer mee aan de Nacht van de Vluchteling, adviseert hulporganisatie War Child en doet gretig mee aan de populaire klimaatstakingen. Maar dat Betty die donatie via een viraal berichtje op Instagram deed, verbaast beide fondsenwervers toch nog.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Over fondsenwerving Vf 21-7 Being Hardly Normal Betty Humphries Derek Humphries Fondsenwerving Marjolein van den Hoven

Eva Huson

Journalist Vf

Eva Huson (1988) is freelance journalist en schrijft voornamelijk over conflicten, hulp en migratie. Het liefst is Eva op reis om verhalen op te tekenen vanuit het Midden-Oosten of Afrika. Ze publiceert in diverse Nederlandse en Engelstalige media. Voor Vakblad fondsenwerving, waarvoor ze al langer incidenteel schrijft, interviewt Eva onder andere fondsenwervers over hun eigen geefgedrag.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close