Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Geen uitzondering voor ANBI's omtrent negatieve spaarrente!

Geen uitzondering voor ANBI's omtrent negatieve spaarrente!

Opinie

13 februari 2020

Dinsdag kondigde de Rabobank aan dat ze een negatieve rente gaat doorberekenen. De non-profit sector staat op haar achterste benen nu veel banken hun vermogende klanten een negatieve spaarrente in rekening brengen. Geld betalen voor sparen is voor iedereen vervelend, zeker ook voor goede doelen. Als gevolg roept de sector om een uitzonderingspositie voor ANBI-organisaties. Om banken ervan te overtuigen voor ANBI's een uitzondering te maken is een lobby gestart, maar het staat mij het tegen dat die pressiegroep met een fiscaal stempel, de ANBI-status, zwaait om die uitzonderingspositie te krijgen.

anbi-negatieve-rente.png

door Gastauteur: Jordan van Bergen

Dat partijen steeds meer waarde hechten aan de ANBI-status moet eens afgelopen zijn. Deze status is er alleen gekomen om fiscale voordelen te krijgen, maar wordt nu meer en meer als een kapstok gezien waar van alles aan opgehangen kan worden.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Jordan van Bergen Non-profit Banken Spaarrente

Gastauteur: Jordan van Bergen

Jordan van Bergen is fondsenwerver en CEO van Geef.nl en Stichting GeefGratis. Daarnaast was hij in 2019 nauw betrokken bij de opzet van Giving Tuesday in Nederland (#GivingTuesdayNL) en hij trekt daar nog altijd de kar.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close