Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Het Longfonds en World Vision betrekken hun achterban bij het werk

Onderzoek Trends

6 februari 2020

Iedere ANBI is opgericht met een bepaald maatschappelijk doel voor ogen. Vaak met hele vanzelfsprekende dynamiek: een donateur geeft geld, het goede doel bepaalt hoe het geld wordt besteed en de doelgroep merkt de effecten van de investering. Maar wat als de hele boel omgedraaid wordt? Wat als de doelgroep echt invloed kan uitoefenen op de missie en de besteding?

Portret van een kind dat net zijn sponsor heeft gekozen voor het programma 'Chosen'
Portret van een kind dat net zijn sponsor heeft gekozen voor het programma 'Chosen' © World Vision

door Marijn Thijs

Het is een organisatiestructuur die je in de sector langzaam maar zeker vaker tegenkomt. We kenden het al van geoormerkt geven: de donateur kiest uit enkele door de fondsenwervende instelling voorgestelde projecten, waaraan zij of hij geeft. Maar nu gaat het verder, met als resultaat meer betrokkenheid van de doelgroep bij de goededoelenorganisatie, die op haar beurt op een doelgerichtere manier haar eisen en wensen kan realiseren. En dan levert het ook nog eens mooie verhalen op. Vakblad fondsenwerving sprak met twee organisaties die de input van hun doelgroep omarmd hebben: het Longfonds en World Vision.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Financiën Longfonds World Vision Nederland Vf 22-1 Chosen Marlies Wegerif Michael Rutgers

Marijn Thijs

Redacteur Web & Social

Als redacteur Web & Social houdt Marijn zich bij Vf vooral bezig met Fondsenwerving.nl en de productie van de Vf-podcastseries. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving. Marijn heeft een Master of Arts (MA) behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij International Journalism studeerde.

Close