EDM neemt het Overlijdensregister over. Voor het bedrijfsleven is het lastig om alle overledenen bij te houden. Het register wordt onder andere gebruikt door verzekeraars, banken, charitatieve instellingen, loterijen, telecomoperators en veel andere dienstverleners.
In Nederland overlijden jaarlijks meer dan 135.000 mensen en de gemiddelde Nederlander komt in meer dan 2.000 databases voor. Voor het bedrijfsleven is het lastig om alle overledenen bij te houden.
Door de samenvoeging ontstaat een zeer actuele en accurate commerciële database met gegevens van overledenen in Nederland. Frank de Beun, CEO van EDM:
‘Wij hebben nu een database met meer dan 2,5 miljoen registraties en kunnen binnen een maand 99 procent van de overledenen in Nederland registreren.’
Het Overlijdensregister is in 2009 door Lukas de Vries opgericht om correspondentie aan overledenen te voorkomen. Lukas de Vries:
‘Het is in de meeste gevallen erg pijnlijk voor de nabestaanden om correspondentie bestemd voor hun overleden geliefde te ontvangen. Met de oprichting van het Overlijdensregister wilde ik hun dit onnodige leed besparen.’
Het Overlijdensregister verzamelt dagelijks de gegevens van overledenen in Nederland vanuit circa 1.450 betrouwbare bronnen. Als bewijs en voor controledoeleinden bewaart het Overlijdensregister ook de overlijdensmeldingen. Lukas de Vries blijft aan als directeur van het Overlijdensregister:
‘Ik zie deze nieuwe samenwerking als een mooie kans om de dienstverlening van het Overlijdensregister verder te ontwikkelen en uit te breiden.’
Gemeenten registreren de gegevens van overleden personen, maar deze zijn niet vrij toegankelijk voor bedrijven. Door het Overlijdensregister te gebruiken ontvangen bedrijven een signaal zodra een persoon in de database overleden is. Het register wordt onder andere gebruikt door verzekeraars, banken, charitatieve instellingen, loterijen, telecomoperators en veel andere dienstverleners.
Bron: EDM