Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nationaal Holocaust Museum zoekt nog naar 13 miljoen

2 februari 2017

Onlangs ontving het museum een donatie van 5,6 miljoen euro van het kabinet. Maar er is meer nodig om het project daadwerkelijk te verwezenlijken.

door Redactie Vf

Onlangs ontving het Nationaal Holocaust Museum een donatie van 5,6 miljoen euro van het kabinet. Maar er is meer nodig om het project daadwerkelijk te verwezenlijken. De kersverse directeur Emile Schrijver is nog op zoek naar 13 miljoen euro.

Emile Schrijver – directeur van het Joods Cultureel Kwartier waar het Nationaal Holocaust Museum onderdeel van is - is bijzonder blij met de voorgenomen overheidssteun voor het Nationaal Holocaust Museum. “Wij zien die als een onmisbare steun in de rug voor ons initiatief. Het is vooral een fantastisch uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van het museum en de start van onze nationale en internationale wervingscampagne.”

Hij beseft dat de overheidssteun  meer waard is dan het bedrag en verwacht dat andere potentiele donoren nu ook over de brug zullen komen. Zo vertelt hij aan het Parool: "Iedere potentiële sponsor die wij benaderen, heeft één vraag: wat doet de overheid? Dat maakt deze bijdrage zo belangrijk. Hij gaat ons helpen een veel groter bedrag bij elkaar te halen."

In totaal verwacht Schrijver 18,5 miljoen euro nodig te hebben om van het huidige provisorische museum een volwaardig nationaal museum te maken. Geld moet worden opgehaald bij de regeringen van Duitsland en Oostenrijk tot vermogende privépersonen in de Verenigde Staten.

Plantage Middenlaan

Het Holocaust Museum is gevestigd in de voormalige Hervormde Kweekschool in Amsterdam aan de Plantage Middenlaan. Het is het gebouw vanwaar 600 joodse kinderen gered zijn, die in de naastgelegen crèche gevangen werden gehouden.

De Hollandsche Schouwburg - de eigenlijke ‘Umschlagplatz’ aan de overkant van de straat - was namelijk overvol. Tegenwoordig wordt in de Hollandsche Schouwburg de deportatie van tienduizenden joden naar vernietigingskampen als Auschwitz en Sobibor herdacht, terwijl de Kweekschool de hoop weerspiegelt die uitgaat van de redding van deze kinderen.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close