Jaargang 19, nummer 2

Artikelen in dit nummer

 • Fondsenwerving of/en filantropie?

  14 april 2017 om 09:00

  De Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI) werd in 2016 Goede Doelen Nederland (niet GDN!). In datzelfde jaar werd Het Instituut Fondsenwerving omgedoopt in Nederland Filantropieland. De samenwerkingsvorm van de brancheorganisaties in ons werkveld heet Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF). Alleen bij de vermogensfondsen kan je zien dat dat geld ooit bijeengebracht is: Vereniging van Fondsen (FIN). In rap tempo is zo het begrip fondsenwerving verdwenen.

  Lees meer over "Fondsenwerving of/en filantropie?"
 • Amsterdammers helpen Amsterdammers

  14 april 2017 om 07:00

  In Het Parool verschijnt elke zaterdag een verhaal van een minderbedeelde Amsterdammer die een dringende wens heeft. En die wordt vervolgens vervuld. Een opmerkelijk charitassprookje waar de fondsenwerving nu eens niet en de bestedingskant wél de meeste hoofdbrekers oplevert.

  Lees meer over "Amsterdammers helpen Amsterdammers"
 • Briefing

  14 april 2017 om 07:00

  Weet u wat het punt is met creatieve mensen? Ze willen steeds creatief zijn. Echt, ze kunnen zichzelf niet helpen: ook al heb je er helemaal niet om gevraagd, ze móeten iets origineels bedenken. En daarbij geldt meestal: hoe gekker en mooier, hoe beter.

  Lees meer over "Briefing"
 • De journalist als fondsenwerver

  14 april 2017 om 07:00

  De laatste jaren lijkt het in de media in toenemende mate over de media zelf te gaan. De oude verdienmodellen zijn niet meer in staat onafhankelijke media in ruime mate in de lucht te houden. Is fondsenwerving de oplossing? We spraken met journalistieke initiatiefnemer Teun Gautier en vervolgens met Peter Elshout, directeur van de Groene Amsterdammer.

  Lees meer over "De journalist als fondsenwerver"
Close