Jaargang 17, nummer 7

In dit nummer

 • Groentje

  18 november 2015 om 09:00

  Aan mijn geboorte bewaar ik bijzonder slechte herinneringen. Eerst dreef ik maandenlang lekker lui rond. Ik had mijn natje en mijn droogje en deed een dutje als mij dat uitkwam. Maar van het ene op het andere moment brak de pleuris uit.

  Lees meer over "Groentje"
 • Oneworld: van goed doel naar maatschappelijke onderneming

  17 november 2015 om 09:00

  Tijdschrift OneWorld, ‘magazine over mondiaal denken en groen doen’, leefde veertig jaar van subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Nu de geldkraan langzaam dichtgaat, wil de ambitieuze redactie in drie jaar tijd veranderen van een goed doel in een maatschappelijke onderneming.

  Lees meer over "Oneworld: van goed doel naar maatschappelijke onderneming"
 • Vakdag Fondsenwerving 2015

  1 november 2015 om 07:00

  Sinds enkele jaren zien we de opbrengsten stagneren en zelfs dalen. Voor het eerst sinds decennia moetne goede doelen zelfs mensen ontslaan. Gaan we bij de pakken neerzitten? Of gaan we er des te harder voor?

  Lees meer over "Vakdag Fondsenwerving 2015"
 • Verwachtingen van grote gevers in kaart gebracht

  1 november 2015 om 07:00

  Steeds meer fondsenwervers realiseren zich hoe belangrijk grote giften voor het werk van hun organisatie kunnen zijn. En dus richten steeds meer goede doelen zich op grote gevers. Voor het eerst is er nu een onderzoek gehouden om de verwachtingen van grote gevers in kaart te brengen. Het levert belangrijke inzichten op.

  Lees meer over "Verwachtingen van grote gevers in kaart gebracht"
Close