Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Oneworld: van goed doel naar maatschappelijke onderneming

17 november 2015

Tijdschrift OneWorld, ‘magazine over mondiaal denken en groen doen’, leefde veertig jaar van subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Nu de geldkraan langzaam dichtgaat, wil de ambitieuze redactie in drie jaar tijd veranderen van een goed doel in een maatschappelijke onderneming.

Cover van een nummer van OneWorld
Cover van een nummer van OneWorld

door Marthe Damman

"Dat rekeningnummer klopt? Mooi. Dan wens ik u veel plezier met de komende tien nummers van OneWorld." Geld vragen voor een tijdschrift dat altijd gratis was; de redactie van OneWorld moest even wennen aan het idee. Maar enkele maanden later bellen de journalisten en redacteuren hun abonnees zonder schroom op. September was bij OneWorld gebombardeerd tot overstapmaand, de maand waarin de ongeveer 120.000 lezers hun gratis abonnement konden omzetten in een betaald abonnement. In hun vrije tijd probeerden de redactieleden zoveel mogelijk lezers aan de telefoon te krijgen. Geen ordinaire telecommarketing, maar een leuk gesprek om de abonnees aan de verandering te herinneren en ze eventueel te helpen met het afsluiten van een betaald abonnement.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over OneWorld Vf 17-7

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close